Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Timiş: Echipa de la THW trebuie să se întoarcă în Germania

Misiunea echipei germane de la Technische Hilfswerk se încheie în 3 iunie, deşi autorităţile judeţene au cerut o prelungire. Specialiştii nemţi au primit ordinul de plecare pe data de 3 iunie şi va fi respectat. Pentru că ajutorul a fost de nepreţuit, Prefectura Timiş le va oferi diplome de merit pentru activitatea pe care au desfăşurat-o în zona sinistrată. Pe lângă diplome, mâine va avea loc şi o mică petrecere de adio, nu cu cârnaţi tradiţionali nemţeşti, ci cu mici româneşti.

În locul lor, vor sosi din Franţa două pompe de câte 800 de metri cubi pe oră şi o staţie de tratare a apei. Toate utilajele vor fi duse la Cruceni.

Prefectul ne-a informat că o treime din cele 25.000 de hectare inundate a început să iasă de sub ape. În plus, circulaţia dintre Foeni şi Cruceni este acum mai accesibilă, chiar dacă numai cu tractoare cu roţi mari.

Pentru că apa este prea mică pentru capacitatea pe care o au pompele maghiare, acestea nu mai pot acţiona, aşa că, în câteva zile, ungurii vor pleca şi ei, cu tot cu pompe. Instalaţia de tratare a apei, ce aparţine Regiei de Apă din Budapesta, va mai sta două săptămâni la Pustiniş, prin intervenţia ministrului Vasile Blaga.

O veste bună primesc copiii din zonele sinistrate, pentru care se vor organiza momente speciale, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. De organizarea celor 250 de copii din Foeni şi Uivar se va ocupa organizaţia SOS Banat, care le-a pregătit şi un spectacol al Teatrului de Păpuşi.

categorie: 
Autor: