Timişoara: Înşelăciuni prin telefonul mobil

Tot mai mulţi timişeni cad victime ale celor care le comunică obţinerea unor câştiguri în urma unor aşa zise promoţii demarate în numele unor companii de telefonie mobilă. Oamenii au făcut reclamaţie la poliţie, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). În primele luni ale anului 2009 au fost sesizate 27 de astfel de cazuri, conform reprezentanţilor poliţiei. Cele mai întâlnite cazuri sunt cele în care cetăţenii sunt apelaţi de către diverse persoane care susţin că sunt reprezentanţi ai unor companii de telefonie mobilă.

Aceştia solicită diverse date despre tipul de abonament şi chiar date personale, ulterior comunicându-le că sunt câştigătorii unor promoţii, însă pentru a putea intra în posesia premiului trebuie să trimită un sms care să conţină un cod format din mai multe cifre pe care îl dictează cel care apelează.

De fapt, aceste cifre reprezintă un cod de reîncărcare a unei cartele telefonice prepaid, apelantul constatând că a fost păgubit cu diverse sume de bani în momentul în care intră în posesia facturii de telefonie mobilă.

O altă modalitate de comitere a înşelăciunilor prin telefonul mobil constă în aceea că apelaţilor li se comunică câştigarea unor bunuri la diverse promoţii, însă pentru a putea intra în posesia premiului aceştia trebuie să vireze sume de bani în conturi deschise la unităţi bancare comunicate de către cei care apelează.

domeniu: 
categorie: 
Autor: