Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Timişoara: Tinerii arhitecţi au ajutat la elaborarea unui nou PUG

Timişoara se extinde într-un ritm fără precedent, iar arhitecţii de la Primărie nu reuşesc să ţină pasul, mai ales că nu sunt prea mulţi care să se angajeze în administraţie. De aceea, Direcţia de Urbanism din Primărie a apelat la studenţi, informează corepondentul AMOS News. Planurile urbanistice zonale care modifică sistematic planul urbanistic general determină o presiune constantă asupra ţesutului existent. În acest context este necesară o analiză riguroasă asupra cadrului urban existent, tocmai pentru a determina punctele de tensiune şi a previziona un scenariu de dezvoltare durabilă.

Acesta este motivul pentru care timp de trei săptămâni Direcţia de Urbanism in colaborare cu Facultatea de Arhitectură din Timişoara a coordonat practica unui grup de studenţi la Atelierul de Urbanism. Cei 68 de studenţi din anul I si II au analizat zonele cele mai problematice din oraş si au venit cu propuneri de reabilitare.

Propunerile vizionare ale studenţilor vor fi dezvoltate de echipa de la Atelierul de Urbanism ele fiind un prim pas în elaborarea studiilor de fundamentare ale noului PUG şi in acelaşi timp, generarea unui urbanism strategic în Timişoara.

domeniu: 
categorie: 
Autor: