Timişorenii contribuie la curăţenia de primăvară

Au fost economisite importante fonduri băneşti, acestea fiind redistribuite În cadrul Programul de Curăţenie Generală 'Primăvara 2004 - în municipiul Timişoara' desfăşurat de Primăria Municipiului Timişoara în această perioadă, sunt salubrizate o mare parte a zonelor de locuinţe din oraş, declară viceprimarul Dorel Borza.

În zona Aeroport, datorită sprijinului primit din partea asociaţiilor de locatari, nu a mai fost necesară cheltuirea fondurilor pentru astfel de activităţi de salubrizare. De aceea, aceste fonduri au fost redistribuite pentru alte lucrări de înfrumuseţare a acestei zone prin refacerea spaţiilor verzi. Aceste lucrări s-au făcut în perioada 22 - 26 martie 2004 şi au constat în lucrări de: completare a aliniamentelor de arbori prin plantarea a 100 de puieţi de frasin; refacerea gardurilor vii şi plantarea altor 350 de fire de ligustrum; amenajarea unui rondou în zona centrală şi plantarea a 10 trandafiri.

De asemenea în zonă au fost amplasate două mese pentru comercializarea legumelor şi fructelor. Toate aceste lucrări s-au făcut în cooperare cu cei aproximativ 600 de locuitori ai Zonei Aeroport, împreună cu SC Horticultura SA şi cu detaşamente de la Penitenciarul Timişoara. Suma totală cheltuită a fost de aproximativ 100 de milioane de lei.

domeniu: