Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tir încărcat cu aproximativ 20 tone de parfumuri, oprit la Vărşand

Inspectorii vamali şi polţiştii de frontieră arădeni au descoperit într-un automărfar, condus de un cetăţean bulgar, aproximativ 20 tone de parfumuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, ce urmau să ajungă în Polonia.

Azi dimineaţă, în jurul orei 03.30 la P.T.F. Vărşand - jud. Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, conducând un automărfar înmatriculat în Turcia, cetăţeanul bulgar Asenov M., în varstă de 55 ani.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, TIR-ul trebuia să fie încărcat cu aproximativ 20 tone de produse textile din Turcia pentru o societate din Polonia, în valoare aproximativă de 83.000 euro.

Având suspiciuni cu privire la mărfurile transportate în autocamion, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali din cadrul D.J.A.O.V. Arad sprijinul pentru efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite sute de cutii de carton, ce conţineau flacoane cu apă de parfum, purtând numele şi însemnele distinctive ale unor mărci protejate (Gucci, Versace, Calvin Klein, Chanel etc.), mărfuri susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuală al firmelor respective.

La o prima evaluare, s-a estimat că greutatea totală a produselor nedeclarate şi susceptibile a fi contrafăcute se ridică la aproximativ 20.000 kg, iar valoarea lor – la circa 30.000 euro.

În prezent, inspectorii vamali continuă operaţiunea de inventariere, urmând ca la final să reţină în vederea confiscării şi trimiterii spre expertizare bunurile nedeclarate şi susceptibile a fi contrafăcute, iar şoferul va fi sancţionat contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea identificării persoanelor implicate în cauză, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, cetăţeanul bulgar este cercetat de poliţiştii de frontieră sub aspectul savârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

domeniu: 
categorie: