Ţiriac, prin Asociaţia Wild Boar, a luat înapoi fondul de vânătoare de la Balc

În data de 29 septembrie 2005 s-a desfăşurat la sediul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale licitaţia pentru atribuirea dreptului de gestionare a fondului de vânătoare nr. 12 (Balc) din judeţul Bihor. S-au prezentat la licitaţie: AV Wild Boar şi AJVPS Bihor. Câştigătorul licitaţiei a fost AV Wild Boar, pentru suma de 895 milioane de lei vechi. În termen de 5 zile se pot face contestaţii, după care se va face validarea rezultatului licitaţiei.

După validarea rezultatului, se va încheia un contract pe 10 ani de zile între Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Oradea şi asociaţia câştigătoare. În baza acestui contract, asociaţia va plăti anual suma de 895 milioane lei vechi.

Jumătate din această sumă va intra în bugetul statului, iar jumătate va fi dată proprietarilor de terenuri agricole şi forestiere din perimetrul fondului de vânătoare, proporţional cu suprafaţa deţinută. Asociaţia câştigătoare va trebui să respecte cotele de vânătoare stabilite anual de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

domeniu: 
categorie: