Topul maşinilor deţinute de cei mai importanţi judecători din România

Amos News vă prezintă un top al maşinilor deţinute de cei mai influenţi judecători din România, top realizat de Econtext.

Volkswagen conduce detaşat în topul maşinilor preferate de cei mai importanţi judecători ai României. 

Din cei 41 de presedinti ai tribunalelor judetene, opt detin si un automobil Volkswagen, pe langa alte masini. Urmeaza Opel, Toyota si Dacia (cu cate patru masini aflate in posesia judecatorilor).

Valoare medie
Poate parea suprinzator, dar acesti magistrati nu au masini de ultima ora. Cel putin, dupa cum reiese din declaratiile acestora. Cea mai scumpa masina este un Jaguar XF, care avea un pret de pornire de circa 40.000 de euro.
Acest automobil apartine lui Adrian Toporascu, presedintele Tribunalului Botosani. In afara acesteia, Toporascu mai detine si o Toyota Avensis.
In rest, preponderent masini obisnuite, de 12.000 – 15.000 de euro. Iar la ce salarii au acesti judecatori ne-am fi asteptat la bolizi pe masura. Reamintim, media salariala la nivelul presedintilor de tribunale este de peste 9.000 de lei pe luna!
De altfel, nu este singura categorie sociala careia Econtext ii radiografiaza averea. Sau o parte a averii! Cele mai importante personalitati ale Romaniei, dar si cei care detin cele mai inalte functii in stat sau la nivel judetean, au trecut prin ochiul analitic al publicatiei Econtext. 
Practic, Econtext a acoperit toate zonele financiare ale conducatorilor Romaniei. Iar in aceasta analiza va prezentam o alta fata a bogatiei: masinile!
Dupa cum spuneam, presedintii tribunalelor din Romania nu au masini extrem de scumpe.
Cu cateva exceptii, regasim autoturisme de valoare medie. In unele cazuri sunt si modele ieftine, dar celebre, gen Dacia 1300 sau Dacia 1310.
Top
Dar sa o luam numeric. Econtext a realizat topul in functie de numarul masinilor si nu dupa valoarea lor, fapt extrem de greu de realizat, deoarece lipsesc date esentiale in multe cazuri. Astfel, pe primul loc, cu patru automobile detinute, se afla Luminita Ninu Cristiu, presedintele Tribunalului Teleorman. Ea are patru masini: Cielo, Skoda, Peugeot, Mitsubishi.

Totusi, nu sunt precizate si modelele exacte. Pe locul doi se afla Sonia Deaconescu, sefa Tribunalului Mures, cu o Dacia 1300, un Audi si o Toyota Aygo. Urmeaza 10 presedinti de tribunale care au cate doua autovehicule. De asemenea, opt magistrati nu au nici o masina.

 Articolul sursa se gaseste la adresa: 

http://www.econtext.ro/dosar--2/analiza/topul-masinilor-detinute-de-cei-mai-importanti-judecatori-din-romania-vezi-ce-bolizi-conduc-magistratii.html

 

Sursa: econtext.ro

domeniu: 
categorie: