Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

'Trădaţi în dragoste' a primit amendă de 250 mil lei pentru hărţuirea oamenilor

Consiliul National al Audiovizualului a decis in sedinta publica, in data de 29 septembrie 2005, amendarea societatii S.C. AMEROM TELEVISION S.R.L. pentru postul PRIMA TV cu suma de 250.000.000 ROL (25.000 RON) pentru incalcarea art. 3 al.1 din Legea audiovizualului nr. 504/2002 cu modificarile si completarile ulterioare care prevede obligatia radiodifuzorului de a respecta libertatile si drepturile fundamentale ale omului, coroborat cu art. 14 al. 1 si 2 din Decizia C.N.A. nr. 248/2004 privind protectia demnitatii umane si a dreptului la propria imagine. C.N.A. constata ca nu exista nici un interes public care sa justifice filmarea, urmarirea, hartuirea si intimidarea unor oameni obisnuiti. Membrii Consiliului constata ca nu mai poate fi vorba de respectarea drepturilor fundamentale ale acestor oameni in cazul in care sunt filmati si urmariti fara sa stie.

Membrii C.N.A. mai considera ca emisiunea 'Tradati in dragoste' face publicitate mascata pentru firma de detectivi 'Guard One', iar angajatii acestei firme nu respecta dispozitiile Legii nr. 329/2003 in conformitate cu care, informatia obtinuta in urma unei activitati desfasurate de un detectiv particular il are ca destinatar excusiv pe clientul acestuia.

Tinând cont de faptul ca radiodifuzorul a mai primit sanctiuni pentru nerespectarea dispozitiilor privind demnitatea umana in domeniul audiovizual si a regulilor privind publicitatea, sponsorizarea si teleshopping-ul, membrii Consiliului au hotarât cuantumul de 25.000 RON pentru amenda.

domeniu: 
categorie: