Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Traian Băsescu: Nu există riscuri pentru băncile care funcţionează în România

Şeful statului Trian Băsescu a precizat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, după întâlnirea pe care a avut-o cu delegaţia FMI că în ceea ce priveşte băncile care funcţionează în România nu există niciun risc. În acelaşi timp, preşedintele Băsescu a atras atenţia asupra arieratelor întreprinderile de stat.

"Din punct de vedere al băncilor care funcţionează în România, nu există riscuri", a declarat preşedintele Băsescu.

Băsescu a atras atenţia asupa arieratelor şi a spus că acestea s-au stabilizat dar nu au fost eliminate.

"Arieratele la întreprinderile de stat s-au stabilizat, dar nu au fost eliminate".

În ceea ce priveşte deficitul, preşedintele României a susţinut că acesta este în limitele convenite, chiar mai mic decât cel stabilit.

"Deficitul se încadrează în ţintele convenite, fiind mai mic chiar, acest lucru datorându-se a trei factori: realizării veniturilor peste cele prognozate, cheltuielile curente au fost mai mici. Un al treilea motiv este legat de nerealizarea integrală a investiţiilor. Aici am o observaţie, e posibil ca nu tot ce s-a lucrat să fi fost facturat până la 30 Iunie", a spus Băsescu.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv şi a modului în care au fost îndeplinite ţintele stabilite pentru prima jumătate a acestui an.

Rezultatele evaluării vor fi prezentate luni, într-o conferinţă de presă, de către oficialii FMI, Băncii Mondiale şi cei ai Comisiei Europene.

domeniu: 
categorie: