Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Traian Băsescu: O ducem mai bine ca alţii

Preşedintele României Traian Băsescu se află la această oră într-o întâlnire cu reprezentanţii FMI, ai Băncii Mondiale şi ai Comisiei Europene.

În debutul întâlnirii, şeful statului a s-a arătat optimist de direcţia pe care se îndreaptă România. "O ducem mai bine ca alţii. Vă mulţumim pentru evaluarea pe care aţi făcut-o. România a trecut prin câteva luni grele. Vom ţine cont de ceea ce ne-aţi spus, ca progresele pe viitor să fie continuate", a spus Traian Băsescu.

Şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, a lăudat colaborarea cu preşedintele Băsescu. "Cooperarea cu dvs. a fost excelentă, ca de obicei. Ne bucurăm că România este una din ţările din Europa care a reuşit să facă faţă crizei", a spus Franks.

Mai mult, spune Franks, România a făcut progrese faţă de 2009. "Dorinţa de a face progrese este evidentă. România a făcut progrese economice remarcabile faţă de anul 2009. Atunci aveaţi una dintre cele mai slabe economii din lume, iar acum vă situaţi într-o poziţie mult mai bună decât alte ţări din UE", a adăugat şeful delegaţiei FMI.

În ciuda optimismului exprimat de delegaţia FMI, Băsescu a semnalat existenţa unor "probleme" şi a acuzat clasa politică de populism. "Sper ca eforturile Guvernului să continue. Avem însă şi probleme. În ultimele zile, am remarcat un fel de populism din partea unor partide politice. Vreau să le transmit că trebuie să facem un compromis la fel cum am făcut şi în 2008 şi 2009", a încheiat Băsescu.

domeniu: 
categorie: