Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Traian Băsescu a prezentat priorităţile guvernanţilor

Preşedintele Traian Băsescu a precizat astăzi într-o declaraţie de presă de la Palatul Cotroceni care sunt priorităţile urămătoare pentru România.

Şeful statului a precizat în primul rând că se lucrează la diminuarea numărului de taxe pe care trebuie să leplătească românii, iar termenul prevăzut pentru terminarea acesei revizuiri este sfârşitul anului.

"Prioritare rămân revizuirea sistemului de taxe. Urmează să analizăm cu experţii FMI şi UE sistemul de taxe şi diminuarea numărului de taxe. Sperăm ca aceasta să fie finalizată până la sfârşitul acestui an", a spus Traian Băsescu.

Băsescu a atins şi subiectul sistemului de sănătate care va reprezenta o prioritate pentru guvernanţii români în perioada imediat următoare. Băsescu a precizat că faptul că s-au închis nişte spitale care nu erau performante nu face ca problemele din sistemul sanitar să se fi rezolvat.

"O altă prioritate e sistemul de Sănătate. Faptul că s-au închis nişte spitale nu înseamnă miezul reformei în Sănătate. Sănătatea va primi 300 de milioane, în special pentru a acoperi arierate şi pot beneficia de alte fonduri cu condiţia îndeplinirii unor paşi", a mai spus Băsescu.

Totodată, Băsescu a declarat că sistemul sanitar din România este subfinanţat, dar cu toate acestea nu se poate majora bugetul sănătăţii, pentru că mai întâi trebuie să fie puse cheltuielile sub control.

"Vreau să fiu foarte clar, sistemul e subfinanţat, principalul motiv fiind contribuţia mică pe care o avem ca salariaţi la fondul de sănătate şi numărul mic de contributori în raport cu cel de beneficiari. Înainte de a primi bani sistemul trebuie să-şi pună cheltuielile sub control. Până nu se pun sub control, nu ne putem gândi la mărirea bugetului sănătăţii", a adăugat şeful statului.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv şi a modului în care au fost îndeplinite ţintele stabilite pentru prima jumătate a acestui an.

Rezultatele evaluării vor fi prezentate luni, într-o conferinţă de presă, de către oficialii FMI, Băncii Mondiale şi cei ai Comisiei Europene.

domeniu: 
categorie: