Trei români şi un italian, reţinuţi pentru fraude bancare de cinci milioane de euro

Procurorii DIICOT au reţinut 3 cetăţeni români şi un italian pentru fraude bancare.

Cei patru au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să ridice de la o bancă suma de cinci milioane de euro. 
Membrii grupării se foloseau de acte false şi documente fictive pentru a încasa diverse sume de bani. Învinuiţii foloseau date ce aparţin unor societăţi comerciale din Bulgaria, Ucraina, Mongolia sau Brazilia. 
Cei patru sunt audiaţi de către procurorii DIICOT. "George Petrescu (56 de ani), Tiberiu Ţuţu (26 de ani), Allesio Pierluigi (49 de ani), cetăţean italian, şi Vladimir Cojoc (53 de ani), au constituit un grup infracţional organizat, acţionând transfrontalier, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale din fraudarea unor unităţi bancare din Uniunea Europeană", precizează DIICOT, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.
Cei patru au fraudat o unitate bancară din România, folosind un bilet la ordin (promissory note) având înscrise date nereale şi dispoziţia de plată a sumei de 5.000.000 de euro în favoarea învinuitului George Petrescu.
Pentru a îngreuna verificările de conformitate, învinuiţii au utilizat date aparţinând unor societăţi comerciale şi financiare din Bulgaria, Ucraina, Mongolia sau Brazilia.
categorie: