UDMR spune că a avut o contribuţie esenţială la integrarea în NATO

UDMR a avut o contribuţie esenţială la integrarea României în NATO, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele UDMR, Marko Bela. Potrivit liderului Uniunii, integrarea în NATO nu ar fi fost posibilă fără atitudinea 'constructivă' şi 'de dialog' a UDMR. Marko Bela a mai spus că, prin colaborarea UDMR cu partidele româneşti, au fost realizate atît dezideratelor comunităţii maghiare, cît şi ale societăţii româneşti.

'Am considerat că este în interesul comunităţii maghiare de a intra în aceste structuri euro-atlantice şi europene', a spus Marko Bela, arătînd că aderarea la NATO este importantă şi pentru că România şi Ungaria se vor regăsi în aceste structuri şi vor putea colabora.

Senatorul UDMR Szabo Karoly a declarat, la rîndul său, că prin integrarea României în NATO ar trebui să se schimbe concepţia Parlamentului în ce priveşte controlul parlamentar asupra unor instituţii aflate în subordinea Parlamentului.
În opinia lui Szabo Karoly, pînă acum, s-a vorbit despre controlul parlamentar doar ' la modul declarativ' şi ar trebui 'să se dea conţinut' activităţii comisiilor parlamentare de apărare şi de control asupra SRI sau SIE, 'prin legiferarea accesului la informaţiile clasificate a persoanelor'.

domeniu: 
categorie: