Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

UE ia măsuri împotriva imigraţiei ilegale

Cinci state ale Uniunii Europene au hotarit sa demareze un program de masuri comune impotriva imigratiei clandestine, relateaza publicatia International Herald Tribune, in editia din 30 ianuarie. Marea Britanie, Franta, Italia, Spania si Portugalia au demarat un program comun de stopare a valului de imigranti ilegali care sosesc anual din Africa sau din tari est-europene. In cadrul acestui nou program, cele cinci tari vor trimite nave speciale in Marea Mediterana, in apropierea coastei europene, in vederea descurajarii imigrantilor care incearca sa ajunga in Spania sau Italia ascunsi in ambarcatiuni mici. Potrivit Ministrului de Interne spaniol, Angel Acebes, este pentru prima data cind mai multe tari membre ale Uniunii Europene lucreaza impreuna in problema imigratiei ilegale. In ultimii ani, imigrantii clandestini care incercau sa ajunga in Spania sau Italia traversind Mediterana au fost descurajati de masurile crescute de securitate luate de paza de coasta spaniola de-a lungul Strimtorii Gibraltar, si ca urmare au folosit o ruta ocolitoare, pe linga Insulele Canare. Astfel, numarul de imigranti clandestini retinuti in Canare a fost anul trecut de patru ori mai mare decit in 2000. Potrivit unor statistici oficiale, in 2002, in Spania au ajuns peste 74 000 de imigranti ilegali dintre care circa 23 000 de marocani si aproape 19 000 de romani.

domeniu: 
categorie: