Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Un bărbat cu un fier în mână s-a apropiat de Ion Iliescu, la Ziua Drapelului

Ceremoniile din această dimineaţă legate de Ziua Drapelului au fost marcate de un incident mai puţin plăcut pentru demnitarii care au participat la eveniment. Un bărbat înarmat cu o rangă de metal a încercat să se apropie nepermis de mult de locul în care se aflau personalităţile prezente la eveniment, între care preşedintele Ion Iliescu şi ministrul Apărării, Ioan Mircea Paşcu. Purtătorul de cuvânt al SPP, locotenent-colonelul Constantin Dobre, a precizat, pentru AMOS NEWS, că 'nu s-a efectuat nici o arestare, persoana respectivă a fost îndepărtată din zona respectivă şi a fost predată unei patrule de jandarmi'. Fără să dezvăluie identitatea posibilului agresor, colonelul Constantin Dobre a afirmat că a 'fost o măsură de prevenire a unui posibil incident'. 'Omul nu este considerat vinovat de ceva anume, dar cazul se investighează. Avea o bucată de metal în mână şi era la o distanţă potenţial periculoasă. Dar nu ştim dacă ar fi dorit să facă ceva cu acea bucată de metal', ne-a declarat purtătorul de cuvânt al SPP.

Bãrbatul reţinut de jandarmi în timpul desfãşurãrii ceremoniei de sãrbãtorire a Zilei Drapelului Naţional, depistat cu o bucatã de metal în timp ce încerca sã se apropie de preşedintele Ion Iliescu, a fost amendat, a informat Poliţia Capitalei, în urmă cu câteva minute.

Poliţiştii susţin cã Dumitru Ionescu (56 de ani) a plecat la serviciu pe jos, joi dimineaţã, dinspre Universitate spre Piaţa Romanã. Pe bulevard, lîngã un chioşc cu ziare, el a gãsit pe trotuar o bucatã de metal de culoare brun-roşcatã, cîntãrind cam jumãtate de kilogram. El s-a gîndit cã obiectul este din cupru şi l-a luat în ideea cã l-ar putea valorifica.

Presedintele Ion Iliescu si ministrul Apararii Nationale, Ioan Mircea Pascu, au participat, în această dimineaţă, la ceremonia publica a inaltarii Drapelului Romaniei, in fata Cercului Militar National. Drapelul romanesc a fluturat in acordurile imnului national, sub privirile autoritatilor prezente si ale bucurestenilor.

Ceremonia, organizata de Prefectura Capitalei si de Comandamentul Garnizoanei Bucuresti, a inclus o slujba de sfintire a Drapelului national, inaltarea lui, precum si o parada militara.

Ziua Drapelului National se sarbatoreste in fiecare an la 26 iunie, fiind stabilita prin Legea 96/1998. Legea a fost adoptata de Camera Deputatilor in martie 1998, iar de Senat in aprilie acelasi an. Drapelul National - albastru, galben, rosu - de la lance - a fost decretat ca simbol national de catre guvernul revolutionar provizoriu din tara Romaneasca la 14/26 iunie 1848. Constitutia Romaniei din 1991 prevede ca drapelul tricolor este un simbol national alaturi de stema, sigiliu si imn.

domeniu: 
categorie: