Un braşovean s-a autoincendiat în faţa Prefecturii

Duminică după amiază, un braşovean şi-a dat foc în faţa Prefecturii. Incidentul s-a petrecut în jurul orelor 15.00, sub privirile îngrozite ale trecătorilor. „Eram pe trecerea de pietoni când am auzit mai mulţi oameni cum strigau «săriţi că arde». Am fugit repede şi am încercat să îl sting cu haina de pe mine.În acelaşi timp a venit cineva cu o pătură care a pus-o peste el. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Omul nu mai striga nimic, fiind probabil leşinat”, a precizat Ciprian Onică, martor. Imediat, la faţa locului a ajuns un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. După aplicarea protocolului specific în astfel de cazuri, cei de la Ambulanţă au transportat victima la Spitalul Judeţean.

„Am găsit un pacient în vârstă de aproximativ 40 de ani, normoponderal, cu arsuri de gradul trei şi patru pe 80% din suprafaţa corpului, în şoc combustional. Din cauza arsurilor grave, pacientul nu a putut fi intubat, fiind transportat la Spitalul Judeţean”, a precizat doctorul Mioara Văitiş. Ştefan Bencze a intrat direct în sala de operaţii, şansele sale de supravieţuire fiind destul de reduse.

La locul tragediei a fost descoperit un ordin judecătoresc prin care toate bunurile bărbatului reveneau fostei concubine, Ida Dumitriu. Se pare că Ştefan este plecat de acasă de mai bine de patru ani, iar familia nici nu vrea să audă de existenţa lui. Săptămâna trecută, timp de patru zile, un alt bărbat a intrat în „greva foamei” în faţa aceleiaşi instituţii, protestând de faptul că vitele i-au fost confiscate şi înfometate.

domeniu: 
categorie: