Un sibian doreşte să facă înconjurul lumii într-un scaun cu rotile

Astăzi, 12.05.2003, subprefectul judeţului Hunedoara, Petru Mărginean, l-a primit la sediul Prefecturii pe Tudor Găman, un sibian care doreşte să facă înconjurul lumii într-un scaun cu rotile. Suferind de un handicap fizic-locomotor, Tudor Găman, de 46 de ani, a plecat din municipiul Sibiu în data de 9.05.2003, de Ziua Europei, iar inedita sa acţiune, care speră să fie consemnată în Cartea Recordurilor, a numit-o „Lumea văzută în fotoliul rulant”. Tudor Glăman speră ca prin această acţiune să arate lumii întregi că şi omul cu handicap poate fi un ambasador al ţării sale indiferent în ce domeniu, pentru că „nu este mai mare mândrie în lumea aceasta decât atunci când drapelul ţării tale apare înscris şi în Cartea Recordurilor”.
Glăman se deplasează într-un cărucior cu rotile acţionat manual, care atinge, în medie, cca 19 km/h şi este însoţit în această acţiune temerară de un alt sibian, Vasile Grigoraş, de 35 de ani, care efectuează deplasarea cu o bicicletă. Traseul ce urmează a fi parcurs are o lungime de 41.123 km, iar sibianul speră că se va întoarce acasă în iulie 2005.
În cadrul întâlnirii subprefectul judeţului Hunedoara l-a felicitat pe sibian şi a apreciat că voinţa pe care acesta o are este, poate, mai mare decât a unui om sănătos.

domeniu: