Un viceprimar din Braşov este cercetat penal

Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi Inspectoratul de Poliţie Braşov – Serviciul de Investigaţii Financiare au început cercetarea penală împotriva lui Ioan Ioniţă, viceprimarul PSD al Braşovului.
Ioniţă este bănuit de achiziţionarea unui autoturism de lux, de construcţia şi amenajarea unei vile, deplasări în străinătate, achiziţionarea de diverse bunuri, toate pe cheltuiala societăţii SCALA CONSTRUCŢII SA, firmă la care a fost director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie înainte de a ocupa fotoliul de primar.

Anul trecut, un număr de 15 acţionări ai firmei SCALA CONSTRUCŢII au depus o plângere penală împotriva viceprimarului, aceştia specificând că toate cheltuielile efectuate în scop personal de Ioan Ioniţă au fost înregistrate denaturat în contabilitatea firmei.

Demn de menţionat este şi faptul că, tot pe cheltuiala firmei SCALA, după cum se precizează în plângerea penală, Ioan Ioniţă, a încasat de-a lungul vremii salarii necuvenite (nu mai puţin de 500 de milioane de lei, până în mai 2003). Cei 15 acţionari au specificat şi faptul că viceprimarul şi-a achitat, în ultimii 5 ani, tot din banii firmei, facturile de energie electrică (10 milioane lunar), carburanţii şi reperaţiile autovehiculului Land Rover, folosit exclusiv de vicele Ioniţă.

Într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov remis recent presei se menţionează, într-un mod foarte voalat, evident fără specificarea expresă a numelui PSD-istului Ioan Ioniţă, faptul că se fac cercetări penale în cazul SCALA, urmând a se identifica vinovaţii pentru prejudicierea firmei de construcţii.

domeniu: 
categorie: