Urmărit general împuşcat de poliţişti

La 11.10.2002, cu ocazia desfasurarii unei actiuni pentru prinderea urmaritului general BAERA ION de 32 ani, din com. Todiresti, jud. Vaslui, Ag. Sef adjunct Hristea Mihai, seful postului de politie Delesti, a folosit armamentul din dotare, impuscandu-l mortal pe urmarit. Din primele date rezulta ca in jurul orei 11,00, agentul sef adj. Hristea Mihai si ag. principal Lica Vasile, ajutor sef post la Postul de politie Osesti, s-au deplasat in satul Buda, com. Osesti, la locuinta lui Ivanciu Costica, unde se detineau date ca se ascunde urmaritul general. In timpul interventiei pentru prinderea urmaritului , membrii familiei Ivanciu ,impreuna cu acesta i-au atacat pe agentii de politie cu topor, furca si cutit, imprejurare in care cei doi agenti i-au somat si au executat focuri de avertisment in plan vertical.
Intrucat Baera Ion l-a atacat cu cutitul pe agentul sef adjunct Hristea Mihai, acesta a executat un foc in directia agresorului, impuscandu-l in zona abdomenului. Imediat cei doi agenti de politie l-au transportat la Spitalul Judetean Vaslui, dar pe drum a decedat.
Se efectueaza cercetari de Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui .
Baera Ion a fost pus in urmarire generala , fiind condamnat la 4,6 ani pentru furt si era suspect de savarsirea mai multor furturi pe raza jud. Vaslui.
Ag. Sef adj. Hristea Mihai este absolvent al Scolii de subofiteri de politie Vasile Lascar, Campina, promotia 1993.

domeniu: 
categorie: