Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vali POPOVICI

Reţinuţii din arestul IJP Caraş Severin, au votat

Cei doisprezece arestaţi din arestul Poliţiei Reşiţşa au cerut dreptul la vot, transmite corespondentul Informatia.ro (Amos News). În cursul acestei dimineţi, în jurul orei 10.00, reprezentanţii Secţiei de votare nr. 21 din municipiul Reşiţa, s-au deplasat cu urna mobilă la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, pentru ca persoanele cu drept de vot din arest să îşi exercite acest drept.

Ştampilă de vot dispărută la Bocşa in Caras Severin

În această dimineata, în jurul orei opt, membrii Comisiei Biroului Electoral al Secţiei de Votare nr. 104 din Bocşa au constatat dispariţia amprentei de cauciuc cu menţiunea „VOTAT”, de pe o ştampilă de vot, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). În continuare se fac verificări pentru a se stabili dacă amprenta de cauciuc a fost luată intenţionat sau a fost introdusă în urnă odată cu buletinul de vot, după ce s-a dezlipit de pe ştampilă.

Procesul de votare nu a fost întrerupt.

Nereguli cu iz electoral în Caraş Severin

Poliţia a fost sesizată că în două localităţi din apropierea Caransebeşului, au fost făcute reclamaţii privind nereguli legate de campania electorală şi mita electorală, transmite corespondentul Informatia.ro(AMOS News).
Lucrătorii Postului de Poliţie Armeniş din judeţul Caraş Severin, au fost sesizaţi ieri de către preşedintele unei organizaţiei politice din localitate, cu privire la faptul ca în data de 03 decembrie, C.-B. Simona şi fiica sa, au împărţit plase cu produse alimentare, la diferite persoane în satul Feneş, comuna Armeniş.

Finish-line pentru motociclism la UCMSport

Din 2010, UCMSport va renunta la sectia de motociclism si se va concentra pe sectiile de handbal si automobilism, transmite corespondentul Informatia.ro(AMOS News). Catalin Negreanu, directorul de Marketing la Club Sportiv UCM Resita, a declarat pentru Informația.ro că ,,Incepand din sezonul 2010 Clubul Sportiv UCM Resita, a decis sa-si concentreze activitatea pe sectiile de handbal si automobilism, acesta constituind si motivul incheierii colaborarii dintre UCMSport si Ionel Pascota”.

La vot, la 103 ani

Chiar dacă abia mai poate să meargă și auzul a cam lăsat-o, Maria Craia din comuna Ticvaniul Mare din judetul Caras Severin, nu se dă bătută și luptă mai departe cu anii și cu viața. Femeia a votat astăzi, transmite corespondentul Informatia.ro(AMOS News).

Cu ştampila de vot acasă

În jurul orei 10.10, membrii Biroului electoral din orașul Bocşa, au sesizat lipsa unei ştampile de vot de la Secţia de votare 103, transmite corespondentul Informatia.ro(AMOS News). La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare care au efectuat verificări pentru găsirea ştampilei de vot. În final s-a mers la domiciliile celor 40 de alegători ce votaseră până la ora respectivă. Surpriza a fost foarte mare pentru o bătrână de 75 de ani care nici nu realizase că după ce a votat, a băgat ștampila în buzunar și a plecat acasă.

Minus 400 de buletine de vot în Caraş Severin

La Secţia de votare nr. 7 Reşiţa a lipsit un top de buletine (mai exact 400 bucăţi) transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Acest lucru a fost sesizat încă de sâmbătă seara de Comisie iar PNL a depus o sisizare. Au început cercetările și verificările din care a reieşit faptul ca a fost vorba de o greşeală de numărătoare la cei ce le-au preluat.

Deţinuţii din arestul I.P.J. Caraş-Severin şi-au exercitat dreptul la vot

Cele 14 persoane reţinute în arestul I.P.J. Caraş-Severin şi-au exercitat dreptul la vot , transmite corespondentul Informatia.ro(AMOS News). Toate cele 14 persoane aflate în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin şi-au exercitat dreptul de vot, în acest scop fiind solicitată urna mobilă de la Secţia de votare nr. 21 din Reşiţa.

Dosar penal pentru mită electorală in Caraş Severin

Judecătoria Caransebeș a început cercetarea penală a unei educatoare din Oțelu Roșu acuzată de mită electorală, transmite corespondentul Informatia.ro(AMOS News). În data de 20.11.2009, Primăria Oţelu Roşu a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş o plângere penală, solicitând efectuarea de verificări faţă de un cadru didactic la o grădiniţă din localitate, cu privire la faptul că în data de 13.11.2009, în cadrul unei serbări organizate de grădiniţa în cauză, ar fi distribuit pungi cu tentă electorală .

Controale în trafic în Caraş Severin

Polițiștii rutieriști din Caraș Severin au oprit mașinile în trafic pentru control, transmite corespondentul Informatia.ro(AMOS News). Începând din această dimineaţă şi până la ora 13.00, cadrele Serviciului Rutier al I.P.J. Caraş-Severin au verificat 107 autobuze şi microbuze şi au aplicat patru sancţiuni contravenţionale conducătorilor acestora, trei la legea 195/2002 republicată, privind circulaţia pe drumurile publice şi una la O.G. 102/2006, pentru lipsa documentelor de transport.

Trimo Trebnje - UCM Resita 32-28

UCM Resita a pierdut primul meci din turul 3 al Cupei EHF contra slovenilor de la Trimo Trebnje cu 32-28( 16-14 ), transmite corespondentul Informatia.ro(AMOS News). In prima mansa a turului 3 al Cupei EHF, UCM Resita fost invinsa in deplasare de slovenii de la RK Trimo Trebnje( in fotografie ) cu 32-28( 16-14 ).
RK TRIMO TREBNJE - UCM RESITA 32-28(16-14 )
IONESCU, DAMJANOVIC - BUTULIJA 5, VAIDASIGAN, PASIC 4, CUCIULA, TUCANU 3, ROHOZNEANU 2, PARAIANU 4, PANCU 1, IRIMESCU 6, CIUBOTARIU 1, FENICI 1, GROZAVESCU 1.
Adrian Petrea nu a jucat fiind racit.

Doi morţi şi un intoxicat la Reşiţa

O bunică de 60 de ani și nepoțica ei de numai cinci ani au murit în această noapte din cauza intoxicării cu monoxid de carbon, transmite corespondentul Informtaţia.ro (AMOS News.) Un tragic accident s-a petrecut la Reșița din cauza intoxicării cu monoxid de carbo. O bătrână de 60 de ani și o copilă de cinci ani, și-au pierdut viața, iar un bărbat de 30 de ani se zbate între viață și moarte la secția de Reanimare a Spitalului Județean din Reșița.

Descinderi domiciliare la Reşiţa

Cadre ale D.I.I.C.O.T Caraş-Severin, S.C.C.O. Caraş-Severin, împreună cu cadre ale B.C.C.O. Timiş, cu sprijinul poliţiştilor şi jandarmilor caraş-severineni, au efectuat în cursul dimineţii de 12 noiembrie, descinderi domiciliare în 15 locaţii de pe raza municipiului Reşiţa, transmite corespondentul Informatia.ro(AMOS News).
Descinderea face parte din cadrul unei acţiuni pe linia combaterii consumului şi traficului de droguri.

Suspiciune de gripă porcină în Caraş Severin

Un cetăţean bulgar de aproximativ 20 de ani din localitatea Cirpan, dar care în prezent este într/un stagiu de pregătire la o societate comercială din Caransebeş, s/a prezentat astă noapte la Serviciul de Urgenţă de la Spitalul din Carasnebeş cu simptome ce dus spre îmbolnăvirile cu gripa nouă AH1N1, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). El sângera pe nas, avea tuse seacă, era subfebril, prezenta probleme digestive- destule simptome pentru a fi transportat de urgenţă la compartimentul de boli infecţioase.

Alpinistul Cornel Galescu a ajuns astăzi acasă, la Caransebeş

Temerarul alpinist Cornel Galescu a aterizat ieri pe aeroportul din Budapesta, venind din capitala Nepalului, Kathmandu, transmite corespondentul Informatia.ro(AMOS News). După ce a încercat cucerirea vârfului Pumori din Himalaia de unul singur, alpinistul Cornel Galescu a abandonat ascensiunea la 6000 de metri deoarece ar fi fost foarte riscant să continue, odată rămas singur, după plecarea coechiperului său Florin Grama.

Pe aeroportul din Budapesta, Cornel Galescu a fost aşteptat de soţie şi cumnat. Alpinistul a ajuns azi la Caransebeş.

Turismul, în regres în Caraş Severin

Activitatea de turism în acest an, în judeţul Caraş-Severin, a înregistrat o scădere, transmite corespondentul Informatia.ro(AMOS News). În luna august, sosirile în structurile de primire turistică s-au redus faţă de aceeaşi perioadă din 2008, cu 13,8 la sută. În luna august, în Caraş-Severin, au sosit aproape 12 mii de turişti, mai mult de jumătate – adică 52,9 la sută – fiind înregistraţi la hoteluri.

Evaluarea potenţialului eolian, în atenţia administraţiilor române şi sârbe

Echipa de implementare a proiectului transfrontalier „Evaluarea potenţialului eolian în partea de Sud a Banatului din perspectiva dezvoltării durabile”, se va afla în perioada 4 – 6 noiembrie 2009 la Vârşeţ, Republica Serbia, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Proiectul „Evaluarea potenţialului eolian în partea de Sud a Banatului din perspectiva dezvoltării durabile” este finanţat prin Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006 şi are o valoare totală de 410.710 euro.

Posibili investitori la S.C. Moldomin din Moldova Nouă

În Moldova Nouă, în judeţul Caraş Severin, se află zilele acestea un grup de investitori suedezi care evaluează posibilitatea de a investi în societatea comercială Moldomin SA., transmite corespondentul Informatia.ro(AMOS News). Carierele de minereu de cupru şi uzina de prelucrare, sunt închise de mai bine de trei ori. Şomajul în zonă este de aproximativ 90%. Moldomin era singura societate comercială ce dădea de lucru la câteva mii de oameni dintr-o zonă monoindustrială.

Proiect de salvare a Poienii cu narcise de la Zerveşti

Pentru a salva Poiana cu narcise de la Zerveşti din judeţul Caraş Severin, în zonă vor fi plantaţi 3000 de bulbi din floarea ce a dat numele poienii declarată monument al naturii, transmite corespondentul Informatia.ro(AMOS News). ,,Plantarea celor 3.000 de bulbi de narcise în fâneţele de la Zerveşti debutează miercuri, în 4 noiembrie,, spune Emeric Szekely, managerul proiectului Laboratorul Verde. Programul se desfăşoară cu finanţare de la Naţiunile Unite şi cu sprijinul primăriei Turnu Ruieni şi al elevilor din Caransebeş şi din zonă.

Teatrul reşiţean fără actori

Directorul teatrului G.A. Petculescu din Reşiţa- unitate coordonată de Consiliul Judeţean, a cerut reducerea posturilor de actor din schema de funcţionare, transmite corespondentul Informatia.ro(AMOS News). Proiectul de hotărâre privind modificarea organigramei Teatrului “George Augustin Petculescu” a stârnit uimirea consilierilor cu privire la planurile de management ale directorului Nicolae Dumitru Vlădulescu. Proiectul a fost aprobat în unanimitate de Consiliul Judeţean cu un amendament: ca acesta să fie pus în practică de la 1 ianuarie 2010 şi nu de la 1 noiembrie, cum se propunea.

Focuri de armă şi poliţist de frontieră lovit în Caraş Severin

Un polițist de frontieră a fost lovit după care a urmat o urmărire prin trei localități – acțiune în care s-au tras și focuri de armă, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Luni după masă, lucrătorii Poliţiei de frontieră din Caraș Severin, sectorul Oravița, au oprit la punctul control de la Grădinari un autoturism Skoda înmatriculat în județ și în care se aflau un bărbat și o femeie. Polițiștii au solicitat conducătorului auto să permită controlul mașinii și al portbagajului.

Pascotă a câştigat Romanian Superbike

Pilotul UCM Resita a castigat pentru a doua oara consecutiv Campionatul Romanian Superbike la Clasa 600 Supersport si a adus al XIV-lea trofeu in vitrina clubului, transmite corespondentul Informatia.ro(AMOS News). Ofiţerul de presă al Clubului, Cătălin Ngrean spune că ,,Ionel Pascotă s-a tinut de cuvant si a reusit sa castige cel de-al XIV-lea titlul de campion pentru UCM Resita! Pilotul UCMSport s-a impus in Grecia pe circuitul de la Serres in ultima etapa a Campionatului Romanian Bike.

La Gărâna în Caraş Severin, s-a încheiat kirwai-ul

Cea de-a 16-a ediţie a sărbătorii de kirwai a început sâmbătă, 24 octombrie, la Gărâna, în prezenţa formaţiilor artistice din Reşiţa, Arad şi Nădlag, a reprezentanţilor Cercului cultural “Banat-JA”, Germania şi România, transmite corespondentul Informatia.ro(AMOS News). Cu mai mulţi ani în urmă, comunitatea germană a decis reluarea sărbătorii hramului bisericii din Gărîna pentru a menţine tradiţiile germanice în cunoscuta localitate înfiinţată de coloniştii germani şi austrieci în timpul imperiului Mariei Tereza.

Centrul pentru turism rural transfrontalier în satele bănăţene

La Teregova, în Caraş-Severin, se derulează până luni, 26 octombrie, proiectul „Centrul pentru turism rural transfrontalier Teregova” finanţat prin programul Phare CBC România- Serbia, transmite corespondentul Informatia.ro(AMOS News). Astăzi a fost inaugurat „Târgul pentru turism rural transfrontalier”, la care au participat invitaţi din Serbia, agenţi economici din Teregova şi localităţile învecinate. Va avea loc cu această ocazie o expoziţie de artă culinară şi artă populară, şi va fi inaugurat „Centrul pentru turism rural transfrontalier Teregova”.