Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

validare

Aniversări - 4 mai 2003

Astăzi îşi sărbătoresc ziua de naştere: Traian Chebeleu (ambasador la Viena); Anghel Iordănescu (antrenor la Naţională); Vintilă Matei (vicepreşedinte al Comisiei pentru Privatizare din Senat, senator PDSR Vâlcea); Monica Octavia Muscă (deputat PNL Caraş-Severin)!

Licitaţie cu strigare pentru SC 'Avicola' Cluj

Sucursala Regională Nord-Vest a Autorităţii pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului lansează la privatizare, vineri, 25 aprilie a.c., prin licitaţie cu strigare, 750.844 de acţiuni, reprezentând 99,23% din capitalul social al S.C. AVICOLA Cluj S.A.Cluj-Napoca. Obiectul principal de activitate al acestei societăţi comerciale îl reprezintă creşterea găinilor pentru ouă de consum.

Mesajul de condoleanţe al premierului Năstase în urma decesului lui Sălăgean

'Media romanească a mai sărăcit neaşteptat zilele acestea prin trecerea în nefiinţă, a celui care a fost ziaristul de pasiune şi de convingere Viorel Sălăgean'. 'Economist deosebit de stimat de cei care au avut plăcerea să-l cunoască, apreciat de un larg public de cititori, Viorel Sălăgean şi-a pus în valoare bogăţia personalităţii sale, mai ales după 1990, reuşind să creeze şi să ridice prestigiul periodicelor „Adevărul economic” şi „Rumanian Business Journal”.

Procesul tânărului Andrei Iucinu în şedinţă secretă

Procesul prin care tânărul Andrei Iucinu solicită să fie recunoscut drept fiul lui Dumitru Tinu s-a desfăşurat astăzi pentru prima dată în şedinţă secretă. Instanţa Judecătoriei Sectorului1a audiat 10 martori printre care şi pe jurnaliştii Cristian Tudor Popescu şi Lelia Munteanu.Completul de judecată a acceptat cererea formulată de către apărătorii Tamarei şi Anei-Maria Tinu de a desfăşura şedinţa cu uşile închise. Motivul infocat de ele a fost protejarea vieţii private a familiei. Instanţa a audiat astăzi zece martori.

Interviul acordat de prim-ministrul Năstase Agenţiei de presă 'Mediafax'

Adrian Năstase: Integrarea europeană a devenit interesul naţional vital al Romaniei. 1. La recentul summit al Uniunii Europene de la Atena, la care aţi participat alături de preşedintele Ion Iliescu, Europa a făcut un nou pas hotărâtor spre extindere. Romania a lipsit insa din grupul celor 10 state europene care vor adera la UE in aprilie 2004. Alături de Bulgaria, tara noastră face eforturi pentru aderare in 2007, aşa cum liderii europeni au decis la Copenhaga, fără sa mai menţioneze insa aceasta ipoteza in declaraţia finala din capitala Greciei.

Pe 27 mai, licitaţie cu strigare pentru SC 'Agromec Gilău' din Cluj

Sucursala Regională Nord-Vest a Autorităţii pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului lansează la privatizare, vineri, 25 aprilie a.c., prin licitaţie cu strigare, 47.643 de acţiuni, reprezentând 77,90% din capitalul social al S.C. AGROMEC GILĂU S.A. Gilău, judeţul Cluj. Obiectul principal de activitate al acestei societăţi comerciale îl reprezintă serviciile de mecanizare pentru agricultură.

Şedinţa de Guvern (II) din 25 aprilie 2003

1. Proiect de Lege pentru modificarea art. 41 din O.U.Guvernului nr. 60/2001
2. OU pentru modificarea Legii nr. 46/1996
3. Guvernul a adoptat Proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr. 64/1995
4. Guvernul a aprobat Hotarârea de modificare si completare a H.G. nr. 1602/2002 1. Proiect de Lege pentru modificarea articolului 41 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2001 privind achizitiile publice

Concernul german INA Schaeffler KG va oferi 3.500 locuri de muncă braşovenilor

În săptămâna 21-25 aprilie 2003 Ministerul Industriei şi Resurselor a derulat o intensă activitate în domeniul susţinerii dezvoltării industriale în România şi creşterii gradului de disciplină financiară şi economică pe piaţa din România. Cele mai importante evenimente pe care ţinem să le semnalăm sunt:

Precizări din partea autorităţilor privind protecţia copilului

În ziua de 23 aprilie 2003, la iniţiativa Secretariatului General al Guvernului şi a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi Adopţie, a fost organizată şi s-a desfăşurat dezbaterea publică a pachetului legislativ în domeniul protecţiei copilului, elaborat de aceste două instituţii şi care urmează a fi promovat de Guvern. Având în vedere aprecierile apărute în presa de astăzi referitor la acest eveniment, considerăm că este necesar să facem următoarele precizări:

Acţiune de binefacere la iniţiativa ministrului Ilie Sârbu

Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor doreste să aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele: Continuând preocuparea pentru organizarea şi desfăşurarea unor acţiuni cu caracter umanitar, încurajată de rezultatele bune, obţinute în anii 2001 şi 2002, conducerea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor, la iniţiativa Domnului Ministru Ilie Sârbu, în întâmpinarea Sărbătorii Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, a declanşat acţiunea de binefacere: 'DE SFINTELE PAŞTI - ALĂTURI DE ACEI CE AU NEVOIE DE NOI'.

Saddam a murit în bombardamentul de după ultima sa ieşire în public!

Surse din serviciile de informaţii avansează o teorie ce pare să justifice dispariţia fără urmă a liderului irakian şi evoluţia ulterioară a evenimentelor ce s-au precipitat într-o victorie-fulger a aliaţilor. Potrivit acestor surse Saddam a făcut o eroare copilărească, sancţionată prompt de americani: pentru a-şi încuraja compatrioţii şi pentru a le dovedi că nu a fugit din faţa invadatorilor, preşedintele irakian a avut o bruscă ieşire în public, în chiar ziua în care a fost anunţată pătrunderea blindatelor americane în Bagdad.

Manifestări la Bucureşti dedicate civilizaţiei canadiene din Quebec

Sub auspiciile Ministerului Culturii si Cultelor si ale Ambasadei Canadei la Bucuresti vor avea loc in luna mai a.c. in Romania, o serie de manifestari intitulate 'Pleins feux sur le Canada – Québec'. Aceste manifestari vor debuta cu un colocviu privind istoria, cultura, stiinta, economia si alte aspecte referitoare la provincia canadiana Québec, ce va avea loc in zilele de 06-07.05.2003, in sala Marin Sorescu a Teatrului National “I.L. Caragiale”, Bucuresti. Colocviul va fi deschis de acad.

Cozmâncă a primit vizita unui reprezentant german al Administraţiei Publice

Miercuri, 23 aprilie 2003, Octav Cozmanca, ministrul Administratiei Publice a primit-o pe Christine de Barros Said, expert in administratia publica locala, reprezentanta a organizatiei InWEnt din Republica Federala Germania. InWEnt organizeaza programe care se adreseaza specialistilor si cadrelor de conducere, factorilor de decizie din sfera economica, politica, din administratie si societatea civila din intreaga lume. Aceasta organizatie colaboreaza cu Ministerul Administratiei Publice si cu Institutul National de Administratie.

Un tânăr s-a înjunghiat după ce tatăl i-a reproşat că s-a îmbătat

Un tânăr de 17 ani s-a înjunghiat în abdomen, după o aprigă dispută cu tatăl său. Goga Ignat a plecat ieri în vizită la nişte prieteni, unde a consumat băuturi alcoolice. Când s-a întors acasă, tatăl acestuia l-a luat la rost pe motiv că a venit beat. Tânărul a pus mâna pe un cuţit pe care şi l-a înfipt în abdomen. Prietena sa, Alina Muzicuş (17 ani), a declarat că intenţia tânărului nu a fost să se sinucidă, iar fapta a fost doar o răbufnire. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean şi internată la Secţia de Chirurgie.

În Dâmboviţa a fost inaugurată prima tabără pentru elevii săraci

Astazi a avut loc festivitatea de deschidere a taberei nationale multiculturale de coeziune si solidaritate. Tabara este organizata la Vanatorul, judetul Dambovita si reuneste 450 de elevi si cadre didactice din toate judetele tarii. Ea este programata pentru perioada 23-29 aprilie si este menita sa ofere elevilor, in specila celor cu posibilitati materiale reduse, posibilitatea de a participa la activitati cultural artistice, sportive si religioase dedicate sfintelor sarbatori de Pasti. La inaugurarea taberei a fost prezenta Riana Nicolae, director general Agentia Nationala a Taberelor.