Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vânzarea şi folosirea produselor pirotehnice în perioada sărbătorilor de iarnă

In preajma sarbatorilor de iarna, tot mai multe persoane comercializeaza sau folosesc amestecuri prirotehnice, ilegal. De la inceputul lunii, politistii Capitalei au efectut actiuni, zilnic, in scopul verificarii legalitatii achizitionarii, detinerii, comercializarii si folosirii obiectelor artizanale si de distractie, pe baza de amestecuri pirotehnice de catre agentii economici.

Astfel, au fost depistate 117 persoane care foloseau sau comercializau obiecte pirotehnice, fiind sanctionate contraventional cu amenzi in valaore de peste 250 milioane lei.

Totodata, au fost confiscate peste 62.000 obiecte pirotehnice de diferite clase si tipuri.

Exemplificam:

- pe str. Doamna Ghica, a fost depistat un tanar in varsta de 24 ani, care oferea spre vanzare petarde si artificii, fara autorizatie necesara. I-au fost ridicate, in vederea confiscarii 15 cutii petarde exploziv, a cate 60 bucati si 18 cutii artificii a 10 bucati, fiind sanctionat contraventional conform art.29 al.4/32, lit b din Legea 126 / 1995.
- In Complexul Europa a fost depistat un cetatean strain care oferea spre vanzare, ilegal, obiecte artizanale, pe baza de amestecuri pirotehnice. Acesta a fost sanctionat contraventional, conform Legii 126/1995.
- In zona Pietei Veteranilor, din sectorul 6, a fost depistat un tanar, in varsta de 28 ani, din sectorul 6, care vindea petarde. Cel in cauza a fost sanctionat contraventional, cu amenda in valoare de 10.000.000 lei.

Conform Legii nr. 126/1995, privind regimul materialelor explozive, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele fizice pot comercializa obiecte artizanale si de distractie, fabricate sau confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice din clasele I si II, catre populatie, numai in perioada 27 - 31 decembrie a anului.

De asemenea, produsele respective pot fi folosite, numai in zilele de 31 decembrie si 1 ianuarie.

Obiectele pirotehnice sunt interzise a fi folosite de persoanele fizice in urmatoarele locuri :
- in mijloacele de transport de orice fel (terestre, navale, aeriene, si feroviare ) ;
- cladiri, indiferent de destinatia acestora;
- statii mijloace de transport, pe drumuri publice si alei pietonale;
- targuri, piete, oboare;
- zonele in care exista riscuri de producere a incendiilor, exploziilor.
Si cu aceasta ocazie, Politia Capitalei averizeaza asupra riscului folosirii obiectelor pirotehnice de catre copiii lipsiti de supraveghere.

Totodata, facem apel ca cetatenii sa inteleaga sa foloseasca pocnitorile si artificiile, numai in periada stabilita prin lege.

Astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare.

domeniu: 
categorie: