Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Varia

Ambuteiaj pe DN1

Traficul rutier pe Valea Prahovei s-a aglomerat foarte mult din cauza persoanelor care merg sa isi petreaca Revelionul in statiunile montane.

Coada de masini se intinde pe aproximativ 10 km, incepe de la intrarea in Sinaia si ajunge pana in centrul statiunii Busteni. Masinile se deplaseaz[ cu viteze foarte reduse, potrivit Antena3.

Aglomeratie este si pe pe DN1, spre Valea Prahovei, spre Brasov. Camerele de supraveghere ale traficului rutier din Barcanesti si Sinaia au inregistrat valori de trafic duble fata de o zi obisnuita.

Atlas: Colmar, Franta

Colmar (iniţial numit Colombarium, apoi Kolmar) este un oraş în estul Franţei, prefectura departamentului Haut-Rhin, în regiunea Alsacia.
Aici s-a născut Frédéric Auguste Bartholdi, sculptor, autorul Statuii Libertăţii din New York. Cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la ridicarea ei în America în Colmar a fost instalată o copie a Statuii Libertăţii din New York, înaltă de 12 m.

20 tone de peşte, confiscate de poliţiştii de frontieră, în anul 2010

În anul 2010, poliţiştii de frontieră au confiscat 20.965 kg peşte, din care 110 kg de sturion, precum şi 96,7 kg de icre pe care diverse persoane – în majoritatea cazurilor cetăţeni români – le deţineau sau le transportau fără a poseda documente de provenienţă ori le obţinuseră prin practicarea ilegală a pescuitului.

De asemenea, în urma acţiunilor desfăşurate în zona de competenţă, au fost reţinute 133 ambarcaţiuni, 38 motoare bărci, 356.298 m plase monofilament, 3.347 m pătraţi năvoade şi 1.168 alte unelte de pescuit.

Vremea pentru vineri, 31 Decembrie

Vremea rămâne în continuare rece. Se va mai încălzi cu 2,3 grade abia de sâmbătă.

Vineri sunt aşteptate următoarele valori: Bucuresti Ziua: -3°C; Noaptea: -10 °C, Brasov Ziua: -6°C; Noaptea: -16 °C, Constanta Ziua: 2°C; Noaptea: -6 °C, Iasi Ziua: -4°C; Noaptea: -12 °C, Sibiu Ziua: -6°C; Noaptea: -13 °C, Timisoara Ziua: -6°C; Noaptea: -14 °C.
 
 

Traficul rutier pe DN1 este îngreunat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza producerii, în jurul orei 10.00, a unui accident în care au fost implicate două autoturisme, circulaţia rutieră pe DN1 Braşov – Sibiu se desfăşoaă la această oră pe un fir, alternativ, în zona Hula Bradului( în judeţul Sibiu).

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Conform primelor informaţii obţinute de la faţa locului, o persoană a suferit leziuni grave, iar alte două au fost rănite uşor.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat 14 fapte ilegale (5 infracţiuni şi 9 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la 6.950 lei. Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 16.300 lei.

Judeţul Sălaj: Traficul greu a fost reluat pe DN1F, în zona Meseş

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 11:50, în judeţul Sălaj, a fost reluată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN1F Zalău – Cluj-Napoca, între kilometrii 70 şi 80, în zona Meseş.

Timp de 30 de minute traficul greu a fost restricţionat în vederea facilitării intervenţiei utilajelor de deszăpezire şi împrăştiere a materialului antiderapant.

Urmăriţi naţional depistaţi de poliţişti

Poliţiştii au depistat doi bărbaţi din judeţele Tulcea şi Covasna, care aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei închisorii şi care se sustrăgeau executării acestora. 

La data de 28 decembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, l-au depistat în Punctul de Frontieră Băneasa, pe T. Daniel, de 24 de ani, din  comuna Topolog, judeţul Tulcea, care era urmărit naţional şi intenţiona să părăsească ţara cu destinaţia Italia.

Programul de sărbători pentru încasarea taxelor şi impozitelor în Sectorul 1

Casieria Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 1 situată în Str. Biserica Amzei nr. 21-23 va avea program normal de lucru în perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, în ziua de 31 decembrie 2010 această casierie va fi deschisă, ca de obicei, între orele 830- 1630.

Raport de deszăpezire: Circulaţia rutieră se desfăşoară fără probleme pe străzile din Sectorul 1

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale de iarnă pe toate bulevardele principale şi străzile secundare din Sectorul 1.

În cursul nopţii trecute, utilajele companiei Romprest, prestatorul serviciului de deszăpezire din Sectorul 1, au intervenit pentru degajarea carosabilului de zăpada depusă şi au împrăştiat material antiderapant.
 
În acest moment, peste 100 de persoane intervin pentru îndepărtarea manuală a zăpezii din intersecţii, staţii RATB, refugii de tramvai, intrări în staţiile de metrou, în unităţile sanitare, unităţile de învăţământ etc.

Atlas: Madeira

Arhipelagul Madeira, compus insula cu acelaşi nume şi mai multe insule mici, este situat în Oceanul Atlantic în largul Marocului.
Este o regiune autonomă a Portugaliei cu capitala la Funchal.
Insula Madeira, care constituie 90% din terenurile din arhipelag este de origine vulcanică şi are un profil erodat. Clima subtropicală şi peisajele sale unice, fac din aceasta o destinaţie turistică populară.

Căutat de autorităţile din Belgia prins de poliţiştii Români

Un bărbat dat în urmărire de autorităţile din Belgia pentru săvârşirea infracţiunii de omor, a fost prins de poliţiştii din Ilfov. 

În seara zilei de 26 decembrie a.c., poliţiştii din Voluntari, judeţul Ilfov, l-au depistat pe L. Gheorghiţă, de 36 de ani, din Pantelimon.

În urma verificărilor efectuate a rezultat bărbatul era urmărit internaţional din 8 decembrie a.c., întrucât pe numele lui autorităţile belgiene au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Percheziţie a poliţiştilor mehedinţeni soldată cu descoperirea a circa 50 mii de obiecte pirotehnice

Poliţiştii de la Arme din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi au întocmit dosar penal pe numele unei femei de 40 de ani, din Dr. Tr. Severin, suspectată de deţinere ilegală de  petarde şi artificii / În urma percheziţiei efectuată la locuinţa acesteia, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 50.000 de materiale pirotehnice, în valoare de peste 25.000 de lei.

Fals angajat al unei societăţi comerciale cercetat pentru înşelăciune

Poliţişti argeşeni de ordine publică au prins în flagrant un tânăr, care, sub pretexul că este angajat al unei societăţi şi prezentând acte false, pretindea bani de la cetăţeni, pentru a le verifica contorul de energie electrică.

La data de 27 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 5 de Poliţie – I.P.J. Argeş au depistat în flagrant un tânăr, suspectat că a pretins şi primit bani de la mai mulţi cetaţeni domiciliaţi în Piteşti, sub pretextul că este angajat al unei societăţi comerciale.

Situaţia traficului rutier la ora 10.20

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 10:20, traficul rutier pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea a fost reluat în zona localităţii argeşene Cotmeana.

Amintim că în jurul orei 7:50, la kilometrul 145+500 s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autotrenuri. Unul dintre şoferi şi-a pierdut viaţa. În zonă s-a circulat îngreunat, iar pe timpul efectuarii cercetării la faţa locului şi în momentul tractării tirurilor traficul rutier a fost întrerupt total. Cauza probabilă a accidentului a fost oboseala la volan.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

•18 fapte ilegale (15 infracţiuni şi 3 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini;

•valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la 1300 lei;

•au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 62.000 lei;

Judeţul Argeş: Circulaţie îngreunată pe DN7

 Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că la această oră (8:15), în judeţul Argeş, traficul rutier se desfăşoară îngreunat, pe un fir, alternativ, pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea, din cauza unui accident rutier care s-a produs la Cotmeana, la kilometrul 145+500, în jurul orei 7:50.

În eveniment au fost implicate două autotrenuri, unul dintre şoferi pierzându-şi viaţa.
 
Pe timpul efectuării măsurătorilor circulaţia va fi oprită în ambele sensuri.
 
În momentul de faţă, pe banda circulabilă nu se poate desfăşura traficul greu.

Info-chioşcuri pentru fermieri

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) doreşte înfiinţarea unui sistem de info-chioşcuri în zonele rurale pentru a oferi informaţii fermierilor în vederea accesării fondurilor europene pentru agricultură.

Achiziţionarea, instalarea de terminale şi mentenanţa acestora vor fi finanţate de către MADR prin programele de asistenţă tehnică prevăzute din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală. De asemenea, la nevoie, Ministerul Agriculturii ar putea finanţa un abonament pentru Internet necesar funcţionării corespunzătoare a acestor info-chioşcuri. 

Circulaţia tramvaielor liniei 20 a fost reluată

După o jumătate de oră de la producerea deraierii unui tramvai pe linia 20, în zona Bucureştii Noi din Capitală, circulaţia a fost reluată.

Deocamdată nu se cunosc cauzele producerii incidentului, dar nimeni nu a fost rănit în timpul evenimentului.

Circulaţia tramvaielor liniei 20 a fost întreruptă luni, în jurul orei 18,05, din cauza deraierii unui tramvai cu boghiul doi, în zona Bucureştii Noi, înaintea intersecţiei cu bulevardul Gloria. O echipă a RATB s-a aflat la faţa locului pentru repunerea boghiului pe şine.