Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vasile Puşcaş s-a întâlnit astăzi cu Peter Balazs, Comisar European pentru politici regionale

Vasile Puşcaş, Ministru Delegat, Negociator Şef cu UE, s-a întâlnit cu Peter Balazs, Comisar European pentru politici regionale, miercuri, 30 iunie 2004, la Bruxelles. In cadrul discuţiilor, a fost abordată problema capitolului de negociere 21- Politici de dezvoltare regională şi instrumente structurale. Puşcaş a prezentat stadiul şi conţinutul noilor legi adoptate în acest domeniu, rolul Ministerului Finanţelor si a celorlalte instituţii în pregătirea pentru managementul fondurilor structurale şi de coeziune, pregătirea resurselor umane pentru dotarea cu personal competent, care să lucreze cu instituţiile comunitare. Puşcaş a solicitat sprijinul comisarului european pentru dezvoltare regională pentru procesarea cât mai rapidă a documentelor pentru acest capitol, în vederea finalizării negocierilor cât mai devreme în cursul preşedinţiei olandeze a Consiliului UE.

Un alt punct discutat a fost cooperarea transfrontalieră, unde România doreşte să fie şi mai activă. Ţara noastră va fi mai implicată în acest proiecte, deoarece orientarea UE spre noua vecinătate va face ca demersurile de cooperare transfrontalieră să se amplifice.

Al treilea punct discutat de cei doi oficiali a fost pregătirea României în domeniul Schengen, iar Puşcaş a prezentat măsurile luate de ţara noastră pentru securizarea frontierelor şi pentru dezvoltarea capabilităţilor pentru a deveni viitoare frontieră estică a UE. Acest aspect este tratat şi în cadrul capitolul 24 - Justiţie şi a afaceri interne.

Cei doi oficiali şi-au exprimat încrederea că, prin continuarea pregătirii interne sistematice, România va finaliza negocierile în cursul anului 2004 şi va deveni membru UE în 2007.

domeniu: 
categorie: