Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Verdict amânat în dosarul fostului secretar al Prefecturii Vrancea

La Judecătoria Focşani a avut loc joi ultimul termen al dosarului în care fostul secretar al Prefecturii Vrancea, Constantin Mîndrilă, a fost trimis în judecată alături de fostul său şofer, Florin Cioarec, pentru furtul unor conserve din ajutoarele destinate sinistraţilor. La termenul de joi părţile implicate în proces şi-au susţinut pledoariile de final. Procurorul de şedinţă, Luminiţa Dogaru, care în acelaşi timp este şi prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani a solicitat condamnarea cu suspendare atât a secretarului cât şi a şoferului acestuia.

Concluziile puse de procuror au fost întemeiate pe faptul că nici unul dintre inculpaţi nu a mai fost condamnat, iar prejudiciul (doi saci de conserve nr.r) a fost recuperat.

Avocatul lui Mîndrilă, Ticu Burcă a susţinut în faţa judecătorului că că dosarul este unul politic, iar şoferul nu a fost decât un simplu pion în scenariul de schimbare din funcţie a secretarului Prefecturii.

'Cei de la putere, veniţi după 2004, nu-l puteau schimba pe Mîndrilă, legal, şi l-au somat să demisioneze, lucru refuzat de acesta. Atunci, s-a încercat schimbarea lui Mîndrilă pe alte căi şi s-au folosit de Cioarec pentru a-l schimba pe Mîndrilă', a arătat Burcă.

În ceea ce priveşte în mod concret acuzaţiile care i se aduc clientului său, avocatul lui Mîndrilă a ridicat o serie de probleme. Astfel, Burcă a susţinut că deşi a fost trimis în judecată pentru furt, în rechizitoriul Parchetului procurorul precizează doar că Mîndrilă a dat dispoziţie, deci fapta efectivă nu îi aparţine acestuia ci şoferului.

În replică, avocatul Ioan Bratu, apărătorul lui Florin Cioarec a cerut achitarea clientului său întemeiat pe prevederile art. 51 din Codul Penal.

„Nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală, când făptuitorul, în momentul săvârşirii acesteia, nu cunoştea existenţa unei stări, situaţii sau împrejurări de care depinde caracterul penal al faptei. Nu constituie o circumstanţă agravantă împrejurarea pe care infractorul nu a cunoscut-o în momentul săvârşirii infracţiunii”, a arătat Bratu.

Acesta arătat că Cioarec ar fi îndeplinit un simplu ordin al şefului său. Constantin Mîndrilă se declară, la rândul său, nevinovat. 'Puteam să iau conserve cu etichete din comerţ din cele ce erau acolo, dacă aş fi vrut, nu să iau conserve inscripţionate de la Rezervele Statului', a spus Mîndrilă.

Costel Mîndrilă şi şoferul acestuia, Florin Cioarec, sunt acuzaţi de furtul a circa 150 de conserve din alimentele trimise sinistraţilor din Vrancea, de Agenţia Naţională de Rezerve a Statului în 2005. În cele din urmă judecătoarea Anca Trofin a anunţat că a amânat pronunţarea sentinţei în acest dosar pentru săptămâna viitoare.

domeniu: 
categorie: