Vizita ambasadorului german în judeţul Prahova

Aflat în vizită de lucru în judeţul Prahova, Excelenţa Sa, Wilfried Gruber, ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Federale Germania la Bucureşti, s-a întâlnit cu prefectul Georgică Diaconu, cu preşedintele Consiliului Judeţean Mircea Cosma şi cu primarul Municipiului Ploieşti, Emil Calota. Au fost discutate prevederile Programului Judetean de Dezvoltare Economica si Sociala, aspecte ale constructiei autostrazii Bucuresti-Ploiesti-Brasov, ale modernizarii si intretinerii retelelor de drumuri, gaze, canalizare, alimentare cu apa si reabilitarea sistemului de producere si distributie a energiei termice.

In continuare, ambasadorul s-a intretinut cu reprezentantii Camerei de Comert si Industrie, ai firmelor cu capital german ce opereaza in zona si ai mass-media locala. Au fost tratate subiecte privind situatia investitiilor straine, mediul de afaceri in relatie cu autoritatile, oportunitati si tendinte ale pietei romanesti si germane.

Intr-o declaratie de presa, s-a subliniat nu numai satisfactia pentru primirea Romaniei ca membru cu drepturi depline in NATO, dar si sprijinul deplin pe care tara noastra il are din partea Guvernului Germaniei pentru integrarea in anul 2007 in Uniunea Europeana.

Deoarece vizita a avut loc in ultima zi a Festivalului de Poezie 'Nichita Stanescu', domnului Ambasador i-a fost inmanata medalia omagiala, impreuna cu un volum bilingv romano-german de versuri ale poetului.

domeniu: 
categorie: