Vizita la Istanbul a unei misiuni economice condusă de prefectul judeţului Braşov

În perioada 27 martie -1 aprilie 2004 are loc la Istanbul, vizita unei misiuni economice condusă de către prefectul judeţului Braşov, Otilian Neagoe. Ieri, 29 martie, la Hotelul Marmara, în organizarea preşedintelui Comitetului de Afaceri Turco-Român, Ersin Altinordu, a Ambasadei României în Turcia şi a Consulatului General la Istanbul, s-a deschis un seminar economic la care au participat reprezentanţi ai unor firme româneşti şi peste treizeci de firme turceşti. Această manifestare s-a bucurat de prezenţa ambasadorului României la Ankara, Constantin Grigorie, şi a consulului general al României la Istanbul, Mircea Neaţă.

În cursul după-amiezii de ieri, prefectul judeţului Braşov, s-a întâlnit cu guvernatorul Istanbulului, domnul Muammer Guler, ocazie cu care a fost evidenţiată dorinţa de a se dezvolta relaţiile economice între cele două părţi, apreciindu-se în mod deosebit iniţiativa organizării acestei misiuni economice. Cu acest prilej, prefectul Otilian Neagoe a înmânat guvernatorului Muammer Guler, invitaţia oficială să viziteze judeţul Braşov, însoţit de o delegaţie a oamenilor de afaceri turci. Invitaţia a fost acceptată cu deosebit entuziasm şi receptivitate, urmând ca detaliile organizatorice să fie stabilite în perioada imediat următoare.

În zilele de 30 şi 31 martie, delegaţia economică braşoveană va avea întrevederi cu oameni de afaceri din zonele economice Kocaeli şi Dudullu. La aceste întâlniri, desfăşurate sub egida Camerelor de Comerţ şi Industrie din cele două regiuni, sunt prezentate oportunităţile economice ale judeţului Braşov.

Oficialităţile turce alături de reprezentanţii diplomaţiei româneşti în Turcia şi de membrii delegaţiei economice braşovene au apreciat în mod unanim utilitatea şi eficienţa unor astfel de misiuni, dorindu-se ca şi alte judeţe din România să organizeze astfel de acţiuni.

domeniu: 
categorie: