Voicu a solicitat să fie audiat în plenul Senatului

Senatorul Cătălin Voicu a solicitat să fie audiat în plenul Senatului. Cererea sa ar putea fi discutată luni de către Biroul Permanent al Senatului. Senatul a avizat miercuri arestarea lui Cătălin Voicu care la acel moment era internat la Spitalul Universitar.

Voicu susţine că Hotărârea Senatului din 24 martie privind cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie de încuviinţare a arestării sale preventive "este lovită de nulitate absolută", întrucât nu a fost îndeplinită "condiţia prealabilă şi obligatorie" a ascultării sale în şedinţa de plen a Senatului din 24 martie.

Cu 70 de voturi "pentru" şi 40 "împotrivă", Senatul a avizat cererea DNA pentru arestarea lui Catalin Voicu.

Şedinţa în care senatorii au supus la vot cererea privind arestarea lui Cătălin Voicu s-a desfăşurat în lipsa senatorului, care, din motive de sănătate, a ajuns din nou la spital.

Senatorului Cătălin Voicu i s-a făcut rău chiar în momentul intrarii în Palatul Parlamentului şi a fost dus din nou la spital.

Demnitarul acuzat de DNA de trafic de influenţă a primit marţi de la Comisia juridică aviz favorabil cererii DNA de arestare.

domeniu: 
categorie: