Voiculescu: Filosofia economică a actualei guvernări se reduce la o singură idee: cât mai multe biruri pe români

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a atras atenţia că întreaga filosofie de acţiune economică a Guvernului este bazată pe ideea încărcării cu impozite şi biruri a populaţiei. Logica s-a transmis la toate nivelele, chiar şi în economia reală răsfrângându-se în final, asupra populaţiei, se arată într-un comunicat de presă al PC, remis Informaţia.ro (AMOS News).

Dan Voiculescu a subliniat că s-a creat un climat de „sărăcire instituţionalizată a populaţiei, în care toate costurile sunt transferate către cetăţeni”, oferind ca exemplu creşterea recentă cu 40% a poliţei de asigurarea RCA.
 
„În plină criză economică, românii sunt sufocaţi de biruri. Aşa înţelege Guvernul ieşirea din criză, prin suprafiscalizare, prin introducere de noi taxe şi prin indiferenţă faţă de creşterea generalizată a birurilor. În loc ca populaţia să fie protejată de efectele crizei, se încurajează politica birului instituţionalizat. Scumpirea RCA-ului cu încă 40%, după ce la finalul anului trecut tocmai a fost majorat cu 100%, este un foarte bun exemplu de tactică prin care se mută toate costurile direct pe spatele populaţiei, în timp ce instituţiile autorizate tac. Lipsa de reacţie a autorităţilor, încurajează astfel de practici prin care românii sunt sufocaţi cu biruri apărute peste noapte. Am să sesisez Consiliul Concurenţei pentru o evaluare a creşterii excesive a RCA”, a declarat Dan Voiculescu.  

domeniu: 
categorie: