Nu vor exista probleme majore în perioada Sărbătorilor de Paşte, la principalele produse de consum

În urma întâlnirii de astăzi, 31.03.2004, cu privire la buna desfăşurare a aprovizionării Capitalei cu produse agricole s-a ajuns la concluzia fermă că nu vor exista probleme majore în perioada Sărbătorilor de Paşte, la principalele produse de consum. In primul rand s-a pus in discutie gasirea solutiilor pentru eliminarea intermediarilor din piete, care ridica in mod nejustificat preturile la produsele agricole.

Astfel, prefectul Capitalei Ovidiu Grecea, a propus ca Administratia Pietelor sa contacteze comerciantii fideli din piete spre a fi indrumati catre producatorii agricoli, in vederea achizitionarii de produse la preturi accesibile . Acest lucru se va realiza tocmai pentru desfacerea acestora direct in piete.

Vicepresedintele Uniunii crescatorilor de pasari din Romania s-a exprimat ferm ca “ tinand cont de faptul ca se produc aproximativ 1,5 milioane de oua pe zi, cererea de oua va fi acoperita integral.” Pentru a facilita desfacerea oualelor direct de la producator, Petre Daea, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale a declarat ca “se va acorda autorizare pentru vanzare volanta, din mijloace specializate izoterme, in zona de valorificare a acestora”.

In ceea ce priveste carnea de miel, s-a constatat ca nu vor fi nici un fel de probleme cu aprovizionarea la preturi accesibile in aceasta perioada, deoarece s-a constatat ca oferta este mai mare decat cererea.

Nici la celelate produse cum ar fi: laptele, uleiul, legumele si fructele proaspete nu se va inregistra o crestere a preturilor si nici nu vor exista sincope de aprovizionare.
De comun acord cu toate institutiile abilitate, s-a stabilit faptul ca se va institui un sistem de controale deosebit de drastice pentru descurajarea speculantilor din piete.

De asemenea, s-a ajuns la concluzia ca « mafia pietelor se destrama de la sine in cazul in care comerciantii se vor organiza foarte bine, astfel incat economia de taraba se va transforma in economie de piata », asa cum a afirmat Ovidiu Grecea, prefectul Capitalei.

domeniu: 
categorie: