Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Voturi insuficiente pentru destituirea preşedintelui bulgar

Partidul de centru-dreapta GERB, aflat la guvernare la Sofia, şi aliaţii săi de dreapta nu au reuşit să obţină suficiente voturi pentru a-l destitui pe preşedintele Gheorghi Părvanov, relatează Sofia News Agency.

Cu 155 de voturi "pentru" şi 72 "împotrivă", partidul de centru-dreapta GERB şi  aliaţii săi de dreapta nu au reuşit să-l demită pe şeful statului bulgar.

Partidul de dreapta GERB al premierului Boiko Borisov, Coaliţia Albastră şi partidul naţionalist Ataka aveau nevoie de 161 de voturi din 240, pentru a trece moţiunea de destituire a preşedintelui.

Formaţiunea de centru-dreapta GERB ( Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei), aflată la putere la Sofia, a anunţat la 10 martie că va depune o cerere în Parlament pentru iniţirea procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui bulgar Gheorghi Părvanov.

Între preşedintele Bulgariei şi ministrul de finanţe a izbucnit la 1 martie un conflict, preşedintele reproşându-i ministrului că ar fi sugerat într-o emisiune televizată că este miliardar şi că deţine numeroase proprietăţi de lux în străinătate.

Părvanov şi Djankov au avut ulterior o întâlnire pe care preşedintele a calificat-o ulterior drept "inutilă". Preşedinţia a publicat pe site stenograma discuţiei, ceea ce a provocat o controversă, criticii afirmând că se încalcă astfel Constituţia, care prevede că o persoană nu poate fi înregistrată fără a-şi da consimţământul.

domeniu: 
categorie: