Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Vulpi turbate in 14 judete

Din ce in ce mai multe vulpi sunt atinse de turbare. Anul acesta au fost depistate 157 focare de infectie cu rabie. 'Este enorm de mult, mai ales ca numarul focarelor a crescut cu 25% fata de anul trecut. In 80% din cazuri, animalele diagnosticate cu rabie sunt vulpi, dar boala este foarte periculoasa pentru ca se transmite foarte usor', a declarat Gabriel Predoi, director general la Autoritatea Natio-nala Sanitar-Veterinara. Si alte animale salbatice se pot imbolnavi de turbare (mistreti, iepuri, ursi), dar au fost diagnosticate mai ales animale domestice muscate de vulpi. Dupa ce turbeaza, explica specialistii, vulpile incep sa fuga si, de multe ori, ies din padure, ajungand in locuri populate si musca toate animalele care le ies in cale. Problema este ca aceasta boala este greu de eradicat, cu atat mai mult cu cat vaccinarea este foarte costisitoare.

domeniu: 
categorie: