Ziua Drapelului Naţional - în organizarea Prefecturii Vâlcea

Aseara, miercuri 25 iunie, a fost coborat drapelul National de pe catargul din fata Prefecturii, iar la ora 19.45, noul drapel ce a fost arborat a fost sfintit printr-o slujba religioasa la Biserica 'Cuvioasa Paraschiva' din Rm. Valcea de catre Prea Sfintia Sa Episcopul GHERASIM al Ramnicului si un sobor de preoti. Biserica 'Cuvioasa Paraschiva' este incarcata de traditii si semnificatii istorice, fiind construita, in vecinatatea locului unde se va desfasura ceremonia publica, de catre Patrascu cel Bun, tatal Marelui Voievod Mihai Vitezu.

Joi, 26 iunie a.c., incepand cu ora 11.00, pe platoul din fata Prefecturii Judetului Valcea s-a desfasurat ceremonia publica de inaltare a Drapelului Romaniei si arborarea acestuia pe catargul special amenajat.

La festivitate au luat parte reprezentanti ai Garnizoanei Militare Valcea, Prefecturii Judetului Valcea, Consiliului Judetean Valcea, Primariei Municipiului Ramnicu Valcea care sunt organizatorii principali ai acestei activitati.

Au mai participat reprezentanti ai: serviciilor publice descentralizate, ai cadrelor militare in rezerva si in retragere, ai bisericii, ai mass media.

Prefectul judetului Valcea, Mircea Perpelea, le-a solicitat autoritatilor administratiei publice locale din judetul Valcea sa ia masurile necesare pentru ca, in aceasta zi, drapelul Romaniei sa fie arborat, conform prevederilor Legii nr. 75/1994, si normelor privind arborarea Drapelului Romaniei, intonarea Imnului National si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei.

De asemenea, vor fi inlocuite toate drapelele decolorate, rupte sau murdare.
Acest fapt trebuie sa fie permanent in atentia factorilor responsabili, nu numai de Ziua Drapelului.

Tot astazi, reprezentantii Prefecturii si ai Garnizoanei Valcea s-au intalnit inainte de festivitate cu membrii Consiliului Local al Copiilor Rm. Valcea, intr-un dialog despre importanta Drapelului Romaniei si principalele momente din istoria patriei.

domeniu: