Ziua Imnului Naţional a fost sărbătorită şi la Constanţa

In Piata Tricolorului de pe platoul din fata Prefecturii Constanta, oficialitati locale s-au adunat astazi pentru a sarbatori impreuna Ziua Imnului National. Festivitatea a demarat cu onorul care a fost prezentat de garda de onoare subprefectului Constantei, Nicolae Butoi.

Au fost rostite si rugaciuni si inchinari pentru poporul roman, oficiate de un sobor de preoti militari si civili, in frunte cu arhiepiscopul Tomisului, Inalt Preasfintia Sa Teodosie.

Rand pe rand au rostit alocutiuni persoane oficiale: din partea Comandamentului Operational Naval, Dan Leahu si din partea Primariei, viceprimarul Gheorghe Dontu.

La 29 iulie 1848 a fost cantat pentru prima data in Tara Romaneasca “Desteapta-te Romane” care a devenit imnul revolutionarilor dar si a fraternitatii romanilor din cele 3 provincii istorice. A imbarbatat si insufletit generatii dupa generatii de luptatori.

La 24 ianuarie 1990 “Desteapta-te Romane” a fost consacrat ca imn national romanesc, iar Parlamentul Romaniei a decis ca ziua de 29 iulie sa fie Ziua Imnului, consfintind astfel forta si trainicia idealurilor de libertate nationala si demnitate statala ale romanilor.

Sarbatoarea de la Constanta s-a incheiat cu intonarea in unanimitate a celor prezenti a imnului “Desteapta-te romane”, urmata de o defilare a garzii de onoare si a muzicii militare.

domeniu: 
categorie: