Ziua Naţională a Contabilului Român în Neamţ

Pentru prima dată în judeţul Neamţ, Ziua Naţională a Contabilului Român a fost marcată în mod oficial, transmite corespondentul AMOS News. Manifestarea organizată de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, joi, 21 septembrie la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ a adunat reprezentanţi ai acestei profesii din judeţ.

Evenimentul a cuprins mesajul conducerii acestei asociaţii pentru membrii săi, al reprezentanţilor administraţiei publice, precum şi prezentări profesionale privind rolul contabilităţii şi al contabilului în economie, importanţa raportărilor financiare pentru dezvoltarea economică, etica şi profesionalismul pentru experţii contabili.

În acest context, prefectul Toader Mocanu, invitat la manifestare, a subliniat importanţa pe care a căpătat-o această profesie în luarea deciziilor monetare, bancare şi comerciale la nivel local şi naţional. De asemenea, acesta a precizat şi faptul că după integrarea europeană, statutul contabilului se va contura mult mai bine.

Totodată, prefectul a îndemnat conducerea corpului experţilor să lase porţile deschise tuturor celor care au ales această profesie şi să-i sprijine, mai ales, pe cei care sunt la început de drum în această activitate.

domeniu: 
categorie: 
Autor: