Ziua Naţională a Emiratelor Unite Arabe

Pe 2 Decembrie, Emiratele Arabe îşi serbează independenţa faţă de Marea Britanie.

Emiratele Arabe Unite reprezintă o federaţie de şapte state (emirate): Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah, Fujairah, este aşezată pe Peninsula Arabică se învecinează în sud şi în vest cu Arabia Saudită şi in est cu Oman.

Abu Dhabi sau Abu Zaby este cel mai mare dintre cele 7 emirate care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite, la sud de Golful Persic. După ce a existat ca şi protectorat britanic, obţine independenţa la 2 decembrie 1971.

Emiratele Arabe Unite 

Are o suprafaţă de 73.548 km² şi o populaţie de 928.300 locuitori. Din 4 noiembrie 2004 preşedintele Emiratelor Arabe Unite este şeicul Khalifa bin Zayed Al Nahayan.

Economia emiratului se bazează aproape in totalitate pe industria petroliferă. Anual sunt produse circa 100 milioane de tone de petrol.

Dubai este centrul financiar al Emiratelor Arabe Unite  şi totodată un emirat cu oraşul principal Dubai City. In Dubai, impresionează in mod deosebit îndrăzneţele realizări arhitectonice.

Dubai e considerat capitala shopping-ului din Orientul Mijlociu.
Sharjah este un emirat din componenţa Emiratelor Arabe Unite.

Emiratul Sharjah este unicul care se intinde atat pe Golful Persic cat si pe Golful Oman. Conducatorul statului este Sheikh Dr. Sultan bin Muhammad Al- Qasimi, membru al Consiliului Suprem al Emiratelor Arabe Unite. Conducerea statului se face pe baza unor legi foarte severe, este interzisa vanzarea, posesia si consumul de bauturi alcoolice
Ajman sau Ujman este cel mai mic stat al Emiratelor Arabe Unite, cu o suprafaţă de 270 de kilometri pătraţi.

Emiratul Ajman, denumit şi Ujman, este situat de-a lungul Golfului Persic, acesta se învecinează la sud cu emiratul Sharjah şi la nord cu emiratul Ummal-Quwain. În subordonarea emiratului se află oraşele Masfut şi Manama, acestea au o mare importanţă în agricultură. Oraşul Ajman deţine 95% din populaţia totală a emiratului. În anul 1980 populaţia era de aproximativ 36.100 de locuitoridar a crescut considerabil în ultimii ani datorită unui flux mare de oameni care au venit din emiratele vecine. Liderul acestui emirat este Humaid bin Rashid Al Nuaimi.

Ras Al-Khaimah este un emirat, care face parte din Emiratele Arabe Unite.
Cu mult înainte de a se întemeia emiratul, acesta era cunoscut sub numele de Julfar. Istoria susţine că pe acest teritoriu locuiau Azdii, parte a tribului Kahlam. Aceste triburi au ajutat la formarea emiratului Ras Al- Khaiman.

Umm Al-Qaiwain este unul dintre cele şapte Emirate Arabe Unite. Conducătorul său este şeicul Rashid bin Ahmad Al Mu'Alla.

Fujairah este unul dintre cele şapte emirate care formează Emiratele Arabe Unite.
Emiratul Fujairah este situat în partea de est a statului arab, lângă golful Oman. Acesta ocupă 1,5 % din suprafaţa Emiratelor Arabe Unite, suprafaţă care este acoperită aproape în totalitate de munţi.

Conducătorul emiratului încă din anul 1974 este Shaik Hamad Bin Mohammed Al Sharqi. Principala sursă economică o reprezintă fabricile de ciment, carierele de piatră şi mineritul.

domeniu: 
categorie: