Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ziua porţilor deschise la jandarmi

Astăzi, 31 Martie 2010, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău cele două unităţi de jandarmi din municipiul Bacău au organizat ZIUA PORŢILOR DESCHISE, activitate premergătoare sărbătoririi a 160 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. La acest eveniment au participat aproximativ 60 de elevi din cadrul colegiului Henri Coandă, instituţie parteneră în cadrul clubului Jandarmii - alături de elevi.

Activitatea a debutat în jurul orelor 10.00 cu prezentarea unei scurte expuneri cu privire la misiunile pe care le desfăşoară efectivele celor două unităţi de jandarmi, aspecte referitoare la pregătirea jandarmilor şi un scurt istoric al celor două unităţi.
 
Invitaţilor li s-au prezentat materiale specifice din dotarea jandarmilor în diferite misiuni (armament de diferite tipuri, căşti de protecţie, scuturi, bastoane de cauciuc, măşti contra gazelor, mijloace auto, ambarcaţiuni, materiale pentru alpinism).
 
Luptători din cadrul subunităţii de acţiuni speciale a Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău au prezentat exerciţii demonstrative de luptă corp la corp în sala de sport „Dan Botezatu”.
 
În final, o grupă de conductori câini serviciu a prezentat copiilor  2 exerciţii demonstrative de dresaj câini serviciu – exerciţii de disciplină, mersul alături de conductor, lăsarea în poziţie, aportul, lucrul la semn.
 
Coordonatorul grupului de elevi, prof. Maria Macarie ne-a declarat: „A fost o activitate interesantă pentru copii; au rămas impresionaţi de cele văzute în unitatea de jandarmi şi , deja, unii dintre ei au fost interesaţi de oferta educaţională”.

domeniu: 
categorie: