22 ianuarie 2022

„Aripi spre viitor” te aşteaptă la şcoală!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Se apropie cu paşi repezi începutul unui nou an şcolar, iar Proiectul „Aripi spre viitor” îi invită în sălile de curs pe cei care au abandonat prea devreme învăţământul de stat obligatoriu.

Acest program de tip „A doua şansă”, prin intermediul căruia sunt oferite gratuit cursuri în incinta unor şcoli partenere, este completat cu o serie de servicii oferite celor care aleg să devină mai instruiţi şi să primească şansa unui viitor mai bun: programe de educaţie parentală, consiliere şi orientare a carierei, precum şi ateliere de educaţie nonformală centrate pe învăţare prin experienţă.

Pachetul de servicii este completat cu suma de 1.800 de lei, cu titlu de subvenţie şi sprijin pentru continuarea studiilor şi a implicării în program, bani ce vor fi acordaţi la finalizarea unui ciclu de învăţământ.

Sunt aşteptaţi să participe la proiect persoane din Regiunea Bucureşti-Ilfov precum: copii şi tineri cu vârste între 6 şi 16 ani, care au abandonat şcoala, persoane cu vârsta cuprinsă între 16 şi 64 de ani care nu au absolvit învăţământul obligatoriu, inclusiv părinţi, membri ai familiilor cu copii, tutori ai copiilor şi tinerilor, persoane care au în grijă copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, persoane de etnie romă.

Cu finanţare din fonduri europene nerambursabile, „Aripi spre viitor” îşi propune reîntoarcerea în sistemul de educaţie şi formare a unui număr de 500 de persoane care au abandonat şcoala sau care nu au finalizat educaţia obligatorie.

Totalul finanţării proiectului se ridică la suma de 9.518.252 lei, din care 7.614.602 reprezintă fonduri europene nerambursabile, 1.335.889 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Bugetul Naţional, restul fiind acoperit din fonduri de la Bugetul Local Sector 6.

Cu o perioadă de derulare de 32 de luni, proiectul a debutat în luna ianuarie a acestui an, fiind finanţat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman, Axa Prioritară 6 – Educaţie şi competenţe, Cod Proiect 135937.

Beneficiarul finanţării este Fundaţia Estuar alături de partenerii săi: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Four Change.

Persoanele interesate ne pot contacta la adresele de email recrutareads@gmail.com sau office@dgaspc6.com, precum şi la numerele de telefon 0723.161.313, 0723.746.494, 0765.597.172. Informaţii suplimentare la www.asistentasociala6.ro.