Publicat: 23 Iulie, 2019 - 19:21

Armata Japoniei şi-a mobilizat avioanele de luptă pentru a intercepta aeronave ale Rusiei şi Chinei, printre care şi un avion de observaţie rus asupra căruia forţele sud-coreene au tras focuri de avertizare după ce acesta a pătruns în spaţiul aerian deasupra unei insule revendicate atât de Seul, cât şi de Tokyo.

Japonia, la fel ca Coreea de Sud, a identificat două bombardiere chineze H-5 şi două bombardiere ruse TU-95 zburând deasupra strâmtorii dintre cele două ţări.

În plus, a existat un avion de monitorizare al Rusiei asupra căruia Coreea de Sud a tras focuri de avertizare după ce acesta s-a apropiat de insula Dokdo, cum este cunoscută în Coreea de Sud sau Takeshima în Japonia.

Japonia mobilizează în mod regulat avioane militare pentru a intercepta aeronave ale Rusiei şi Chinei care zboară aproape de teritoriul său, 999 de astfel de interceptări având loc în ultimele 12 luni până pe 31 martie.

Armata rusă a dezminţit marţi că a încălcat spaţiul aerian sud-coreean.

”Două bombardiere de tip Tu-95MS ruse au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre ale Mării Japoniei”, a anunţat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, adăugând că ”niciun foc de avertisment” nu a fost tras de către Coreea de Sud.

Potrivit armatei ruse, este vorba despre ”zona de recunoaştere a apărării antiaeriene” stabilită în mod unilateral de către Seul şi care nu este nici prevăzută de dreptul internaţional şi nici recunoscută de către Rusia.

”Itinerariul avioanelor (de tip Tu-95MS era conform regulilor internaţionale”, insistă armata rusă.

Moscova acuză două avioane de vânătoare sud-coreene de tip F-16 că ”au efectuat manevre neprofesioniste, tăind calea bombardierelor strategice ruse şi creând o ameninţare la adresa securităţii lor”.

Tag-uri Geo: