4 octombrie 2022

Armata SUA se confruntă cu o adevărată epidemie de sinucideri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Armata SUA se confruntă cu o adevărată epidemie de sinucideri. Rata a crescut în toate armatele începând cu 2015, potrivit Pentagonului, aspect care indică o criză morală profundă în randul forțelor americane.

30.177 de militari și veterani americani s-au sinucis în ultimii 20 de ani, potrivit unui raport al Universității Brown (*). Din 11 septembrie 2001, doar 7.052 de soldați au murit în operațiunile militare ale SUA.

Tinerii americani nu vor să se alăture armatei. Pe 20 iulie, adjunctul șefului de stat major al Armatei, generalul Joseph Martin, a anunțat că, fără suficienți recruți, armata americană va trebui redusă la cel mai scăzut nivel din 1940.

Pentagonul a intenționat inițial să crească numărul de forțe terestre la 485.000 până în 2023, dar acum este clar că armata va trebui redusă la 445.000. Potrivit generalului, armata va avea lipsă de cel puțin 7.000 de soldați pentru a efectua operațiunile curente.

Doar 23% dintre tinerii americani sunt eligibili pentru serviciul militar. Restul nu sunt eligibili din cauza obezității, bolilor, dependenței de droguri sau cazierului judiciar. Dintre cei eligibili, doar 9% doresc să se înroleze. 57% dintre tinerii americani pur și simplu le este frică să se înroleze. Ei sunt convinși că, după serviciu, vor avea probleme psihologice și fizice. De aici și creșterea sinuciderilor, deoarece este greu să rupi contractul și insuportabil să rămâi în rândul forțelor active.

Din cauza lipsei de personal, Pentagonul a redus cerințele de recrutare și își umple unitățile doar la 90%. Acum este posibil să te înscrii chiar și fără o diplomă de facultate. Sunt create tabere speciale de recrutați, unde obezi și handicapați mintal sunt pregătiți pentru serviciul militar.

Între timp, nemulțumirea crește în cadrul armatei. În sistemele de mesagerie secretă ale unităților de elită, luptătorii activi și pensionați din forțele speciale vorbesc negativ despre autoritățile americane. Șeful structurii de contrainformații al armatei americane, Harry Reid, a spus că mesajele secrete vor fi investigate serios.

Sursa: https://watson.brown.edu/costsofwar/files/cow/imce/papers/2021/Suitt_Suicides_Costs

A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto military times