18 august 2022

Armata sud-coreeană denunță intrarea a mai multor avioane de luptă rusești și chineze în Zona KADIZ

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Armata sud-coreeană denunță intrarea, fără permisiune, a mai multor avioane de luptă rusești și chineze în Zona de Identificare a Apărării Aeriene (KADIZ).

După cum a raportat marți agenția de presă sud-coreeană Yonhap, citând șefii de stat major comun (JCS), două avioane din China și alte patru din Rusia au intrat în Kadiz fără o notificare prealabilă, dar nu au încălcat spațiul aerian al țării, doar zona limitrofa de identificare aeriană.

„Înainte de intrarea lor în Kadiz, armata noastră a ridicat in aer aeronave de lupta din Forțele Aeriene pentru a efectua pași tactici pentru a se pregăti pentru potențiale situații accidentale”, a spus JCS într-un mesaj text trimis presei locale.

Potrivit raportului, două bombardiere chineze H-6 au intrat în Kadiz la ora 7:56 (ora locală) dintr-o zonă situată la 126 de kilometri nord-vest de insula Ieodo din Marea Chinei de Est, s-au deplasat spre Marea Japoniei (Marea de Est) și au părăsit zona la ora 09:33.

Celor două avioane de luptă chineze li s-au alăturat, apoi, patru avioane de luptă rusești, inclusiv două bombardiere Tu-95. Potrivit JCS, zborul rusilor în Kadiz a avut loc între orele 9:58 și 10:15 (ora locală).

China începe si exerciții militare pe fondul vizitei lui Biden în Asia

Biden a vizitat Coreea de Sud și Japonia în perioada 20 – 24 mai pentru a se întâlni cu autoritățile ambelor națiuni și cu liderii țărilor membre ale alianței numite Dialog de Securitate Quadrilateral, mai cunoscut sub numele de Quad, care include SUA, Japonia, Australia și India, care își propune să contrabalanseze China în Oceanele Pacific și Indian.

În acest context, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, și-a exprimat vineri speranța că „călătoria lui Biden în Asia nu va deschide noi „confruntări”.
A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto thewhitehouse