7 august 2022

Armenia și Franța se pregătesc pentru centenarul lui Charles Aznavour

Aznavur
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul adjunct al Educației, Științei, Culturii și Sportului din Armenia, Artur Martirosyan, i-a primit pe reprezentanții Fundației «Aznavour», conduși de directorul fundației, Christina Aznavour (Sarkisyan) pentru a discuta despre planurile de sărbătorire a centenarului nașterii celebrul cântăreț Charles Aznavor.

Potrivit Cristinei Aznavour, din partea Franței, este în stadiu de pregătire, până în 2024, o statuie a lui Charles Aznavour ce urmează a fi instalată în Franța, al cărei proiect este deja gata, fundația mai are planificat să organizeze un concert de amploare și deschiderea unei expoziții dedicate vieții lui Aznavour.

Problema instalării statuii lui Aznavour în Armenia este în discuție cu municipalitatea Erevan. Directorul Fundației „Aznavour” și-a propus să organizeze toate evenimentele în paralel cu Franța, inclusiv montarea statuii.

Artur Martirosyan, ministrul adjunct al Culturii a salutat oaspeții și a declarat că partea armeană va coopera cu plăcere cu fundația la punerea în aplicare a programului de evenimente, iar jubileul „chansonnierului” de renume mondial va fi sărbătorit în Armenia la fel că în Franța.

În cadrul discuției, părțile au decis crearea unui comitet interdepartamental care să coordoneze evenimentele aniversare.

Reprezentanții Fundației „Aznavour” au prezentat și problemele actuale ale Școlii Superioare de Cultură și Arte Charles Aznavour, volumul investițiilor și sarcinile viitoare.

Fondul a investit 12,5 milioane în monedă locală pentru a dota universitatea cu echipamentele și instrumentele muzicale necesare. Sunt organizate în mod regulat cursuri de master, sunt invitați experți cunoscuți la nivel internațional.

Viceministrul Artur Martirosyan s-a oferit să coopereze și să participe la programele „Catapult”, „Creative Europe”, „ArtNexus”, al căror obiectiv principal este de a dezvolta capacitățile instituțiilor culturale și ale artiștilor individuali.

A consemnat Ciprian Pop