Publicat: 19 Mai, 2016 - 18:21

Terapia prin artă este o metodă activă de stimulare senzorială, folosită în procesul instructiv-educativ datorită impactului pe care îl are în dezvoltarea abilităţilor de exprimare verbalǎ şi nonverbalǎ a dorinţelor, sentimentelor şi trǎirilor.
Teatrul este tehnica favorită de terapie a copiilor cu deficienţe de auz din Centrul ”Domniţa Bălaşa”. Prin teatru, cei mici comunică eficient şi se eliberează de tensiunile acumulate pentru că îşi joacǎ, de fapt, propriile trăiri şi experienţe. Piesele pe care le pun în scenă contribuie la dezvoltarea abilităţilor de socializare şi empatie, precum şi a abilităţilor de autocunoaştere şi autoreflecţie.
„Copiii hipoacuzici au format în urmă cu 10 ani o trupă de teatru pe care sunt mândri să o prezinte ori de câte ori au ocazia. Totodată, în atelierul de creaţie din incinta centrului, ei desfăşoară activităţi pentru dezvoltarea abilităţilor artistice, a  creativităţii şi imaginaţiei”, a precizat primarul Rareş Mănescu. 
Copiii confecţionează produse artizanale şi decorative, felicitări cu tematică, pictură pe pânză şi sticlă, atelierul reprezentând şi o modalitate de participare la actiuni cu deschidere către comunitate privind integrarea socială a copiilor cu dizabilităţi. Astfel, cei mici transformă bariera dizabilităţii în oportunitate de afirmare, iar pasiunea cu care realizează tot ce îşi propun este lăudabilă. 
Cine doreşte să-i urmărească, o poate face sâmbătă, 21 mai a.c., într-un spectacol de pantomimă care va avea loc în incinta Muzeului Cotroceni, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor.