30 iunie 2022

Artileria nord-coreeana executa trageri de amploare

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Autoritățile de la Seul și-au exprimat „îngrijorarea” in legătură cu faptul  că Phenianul continuă să îmbunătățească diferite sisteme de arme, a raportat agenția de știri Yonhap.
Departamentul Național de Securitate al Administrației Prezidențiale a Republicii Coreea a avut o întâlnire duminică pentru a discuta despre focurile de artilerie pe care R..PD.C. le-a efectuat mai devreme în cursul zilei.
Potrivit Comitetului șefilor de stat major al forțelor armate sud-coreene, mai multe obuze au fost trase duminică dimineața, probabil de la sisteme de lansare de rachete multiple. Autoritățile din Seul și-au exprimat îngrijorarea că R.P.D.C. continuă să îmbunătățească diferite sisteme de arme care reprezintă o amenințare directă la adresa securității țării vecine și au reafirmat disponibilitatea guvernului de a le răspunde „calm, dar sever”, a spus Yonhap.

În plenul Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea desfășurat în perioada 8-10 iunie, liderul R..PD.C., Kim Jong-Un, a evidențiat riscurile pentru țara sa în domeniul securității și a cerut întărirea capacității de apărare. El a mai afirmat că republica va adera la principiul „puterii ca răspuns la forță” în condițiile „concurenței directe” pe arena internațională.

Ciprian Pop