25 iunie 2022

Artista tulceană Elena Orbocea, continuă povestea Micului Prinţ

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pentru a doua oară, creatoarea de artă plastică Elena Orbocea reprezintă judeţul Tulcea la prestigioasa expoziţie tematică „Micul Prinţ”, organizată şi găzduită de secţia de artă a Muzeului Judeţean Satu Mare, prin grija artistei Cristina Gloria Oprişa. Ajunsă anul acesta la cea de-a XXVII-a ediţie, expoziţia are caracter internaţional, reunind peste două sute de participanţi din ţară şi străinătate şi se adresează atât picturii, cât şi graficii, tapiseriei, artei decorative, fotografiei şi sculpturii. Artiştii care au acceptat provocarea de a se înscrie cu lucrări la ediţia curentă a expoziţiei, au avut de reflectat asupra temei propuse pentru acest an şi anume „Îmblânzirea”.

Universul reflectat de Antoine de Saint Exupery în opera sa definitorie „Micul Prinţ” a fost deschis publicului larg, cu prilejul celei de-a XVIII-a ediţii a Nopţii Muzeelor organizate la Satul Mare, eveniment care a atras peste 3000 de vizitatori, având ca referenţial nu doar expoziţia „Micul Prinţ”, ci şi spectacole de teatru, o vânătoare de comori, o expoziţie de carte veche şi întâlniri cu cavaleri şi prinţese, organizate sau găzduite de diferite instituţii de cultură din Satu Mare.

Aşadar galeria artistică dedicată Micului Prinţ deschisă publicului în perioada 14 mai-14 iunie a.c., marchează încă o notă vibrantă în viaţa universului pe care Antoine de Saint Exupery l-a dăruit umanităţii.
La ediţia precedentă a evenimentului, artista tulceană Elena Orbocea a participat cu una din cunoscutele ei statuete, o întruchipare a Micului Prinţ.

„A fost considerat de doamna Cristina Gloria Oprişa, organizatoarea evenimentului, mascota ediţiei. Oamenii îşi făceau fotografii cu el şi am realizat chiar şi o scurtă animaţie, care a fost folosită în prezentarea expoziţiei. Pentru anul acesta, am realizat o lucrare în ulei pe pânză, am optat pentru pictură, ilustrând portretul prinţului, alături de prietena sa, vulpea, o lucrare pe dimensiunea de 70 x 80 centimetri „, a declarat Elena Orbocea, artista fiind la a patra sa participare la evenimente culturale dedicate artei plastice organizate în Satu Mare, cu două participări la „Micul Prinţ” şi alte două în cadrul saloanelor expoziţionale cu titlul „Semn tainic”.

Licenţiată a Universităţii „Dunărea de Jos”, Galaţi, Facultatea de Litere, absolventă a cursurilor de master din cadrul Universităţii „Ovidius”, Constanţa, Facultatea de Arte, în prezent secretar literar al Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea, Elena Orbocea este nu doar membră a UNITER, ci şi, în calitatea sa de artist plastic, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Bogdan Pascal
Sursa foto: teatruljeanbart.ro