Publicat: 10 Septembrie, 2013 - 15:31
Share


Gigantul smartphone de 6 metri înălțime, pictat de artistul graffiti Hendrik Beikirch, a fost una dintre cele mai importante atracții de la târgul de tehnologie IFA din Berlin, pe 5 și 6 septembrie.

Smartphone-ul a fost prezentat de Intel, lider al inovației în computing, pentru a demonstra expertiza companiei în producerea de procesoare care aduc performanțe nemaiîntâlnite pentru smartphone-uri, fără a compromite consumul de energie și durata de viață a bateriei.

În timp ce ecranul dispozitivului le-a oferit vizitatorilor o imagine stilizată a tehnologiei integrate în device-uri, Hendrik Beikirch a folosit partea din spate pentru a desena portretul unei tinere care ține un smartphone în mână, în stilul său consacrat. Au fost folosite 104 de tuburi de spray pentru crearea portretului de 4 metri, care a fost expus în Sommergarten, în cadrul IFA, până duminică. Realizarea portretului a durat 21 de ore. Vizitatorii târgului au avut ocazia să se întâlnească cu artistul. După încheierea IFA, Hendrik Beikirch și Intel vor vinde lucrarea și vor dona banii în scopuri caritabile.

“Spray-painting-ul unui smartphone gigant este o idee unică, drept pentru care am acceptat imediat propunerea din partea Intel. Sper că vizitatorii de la IFA au fost încântați să vadă procesul de creație și, bineînțeles, rezultatul final”, a declarat Hendrik Beikirch. Artistul face parte din curentul de artă stradală avangardistă din Germania și este cunoscut pentru lucrările sale din întreaga lume. Artistul produce picturi enorme pe clădiri și pânze gigantice, acestea reprezentând fețele unor persoane normale, care spun niște povești unice și reflectă orașul în care locuiesc.

“Hendrik Beikirch a făcut un lucru nemaipomenit. Este un artist talentat și creativ, iar portretele sale sunt profunde și pline de înțeles, arătând viața de zi cu zi într-un mod diferit. Intel încurajează utilizatorii să descopere tehnologia din dispozitivele lor, iar acest lucru funcționează la mai multe nivele”, a declarat Klaus Obermaier, Country Marketing Manager pentru Germania și Austria, Intel. “Sute de persoane au văzut smartphone-ul Intel la IFA, mulți postând pe Facebook nenumărate fotografii cu smartphone-ul XXL și discutând despre cât de mult au apreciat ce a făcut Hendrik”.

Încă din 2012 Intel a lansat procesoare de înaltă performanță pentru smartphone-uri, încorporate în dispozitive ale unor companii precum Motorola*, ZTE*, Lenovo*, Acer* și Prestigio*. Printre cele mai recente produse lansate în 2013 se numără platformele bazate pe procesoarele Intel® Atom™ Z2580, Z2560, Z2520 și platforma bazată pe procesorul Intel Atom™ Z2420, cu consum redus de energie. În cadrul IFA, Intel a prezentat cele mai noi smartphone-uri cu procesoare Intel® Atom™, precum ZTE Grand X2 IN, Lenovo K900 și Prestigio MultiPhone 5430, alături de o gamă nouă de dispozitive, care oferă experiențe inovatoare de computing.