17 iunie 2021

„Aruncatul în țol”, tradiție la Brașov, în Vinerea Luminată

BRASOV JUNII
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Junii Tineri din Brașov au reluat obiceiul „aruncatului în țol”. Acesta este ultimul eveniment cu public din Săptămâna Luminată

După un an de pauză, junii tineri au reluat unul dintre obiceiurile din Săptămâna Luminată: „Aruncatul în țol”, eveniment la care au participat câteva zeci de brașoveni. Așa cum este tradiția, în Vinerea Luminată, după ora 17.00, Junii Tineri au ieșit în Piața Unirii și, pentru început, au cântat Troparul Învierii la Crucea Căpitanului Ilie Birt. Apoi, în fața Bisericii Sfântul Nicolae au aruncat buzduganul, în timp ce se juca Hora Junilor.

După juni, a venit și rândul spectatorilor să arunce buzduganul și, ca în fiecare an, acest lucru a fost făcut și de oficiali locali. Astfel, primul care a aruncat buzduganul a fost liderul Grupului PSD din Consiliul Local Brașov, Lucian Pătrașcu. Următorul a fost primarul Brașovului, Allen Coliban, urmat de alți spectatori de toate vârstele.

La final, în piață a fost adus țolul, în care, pe rând, au fost aruncați junii.

Acesta este ultimul eveniment public al junilor din Săptămâna Luminată, pentru că și anul acesta este suspendată Parada Călare din Duminica Tomii.

Preluat  Buna Ziua Brasov