Publicat: 18 Aprilie, 2013 - 16:41
Sentința nu este definitivă

 Şaban Gilberto Ghiunal, fratele victimei, şi prietenul acestuia, Davidescu George, cei doi suspecți în cazul uciderii Larei Șaban, fata găsită moartă între localităţile Lumina şi Năvodari, în mai 2012, au fost condamnați, joi, la închisoare pe viață. De asemenea, cei doi trebuie să plătească fiicei Larei Şaban daune morale în valoare de 400.000 lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.

 Lara Şaban a fost ucisă pe data de 3 mai 2012, în apartamentul pe care îl deţinea pe strada Mihail Kogălniceanu, din Constanţa. Corpul fetei a fost găsit într-o zonă cu vegetaţie, între localităţile Lumina şi Năvodari.
 
Procurorii au stabilit că Lara Şaban a fost omorâtă de fratele său Gilberto Ghiunal Şaban, ajutat de prietenul acestuia, pentru a-i fura suma de circa 80.000 de euro, pe care o avea asupra sa.
 
Raportul de expertiză a IML a arătat că Lara Şaban avea o alcoolemie de 2,60 la mie. De asemenea, raportul confirmă faptul că moartea a fost violentă. S-au găsit alterări de putrefacţie în mai multe organe, ficat, rinichi şi inimă. Au fost leziuni traumatice făcute cu puţin timp înainte de deces.

Experţii care au făcut acest raport spun că lovitura a fost una extrem de puternică şi a fost aplicată cu un obiect de mărime între 4 şi 16 cm. În momentul aplicării loviturii, criminalul se afla faţă în faţă cu victima. Lara Şaban a fost lovită cu acel obiect în partea frontală a capului.