17 iunie 2021

Ascunşi într-un automarfar, şase afgani au încercat să treacă ilegal frontiera

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Şase tineri din Afganistan, ascunşi într-un automarfar încărcat cu ţevi metalice, au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 14.05.2021, în jurul orei 05.25, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, conducând un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorcă, înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii ţevi metalice, pe ruta Bulgaria – Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, şase cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare. În cadrul acestora, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, solicitanţi de azil în România.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.