8 august 2022

Ascunşi într-un TIR încărcat cu sicrie, 36 de cetăţeni străini intenţionau să treacă ilegal frontiera

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi într-un TIR încărcat cu scrie, 36 de cetăţeni din Bangladesh, India, Pakistan şi Maroc care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Alţi zece cetăţeni străini au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Borş şi Vărşand, ascunşi în camioane încărcate cu diverse bunuri, când încercau să ajungă spre vestul Europei.

Primul caz s-a înregistrat în data de 11.06.2022, când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, sicrie pentru o societate din Italia.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperiţi, ascunşi printre bunurile transportate, treizeci şi şase de cetăţeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din nouăsprezece cetăţeni din Bangladesh, şapte indieni, şapte pakistanezi şi trei marocani, cu vârste cuprinse între 20 şi 49 de ani şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, în urma cercetărilor s-a stabilit că, persoanele în cauză au intrat legal în ţara noastră, în baza documentelor de călătorie valabile.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

În ultimele 24 de ore, acţiuni similare s-au înregistrat şi la nivelul punctelor de trecere a frontierei Borş I şi Vărşand, când s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean bulgar şi un cetăţean grec, la volanul a două ansambluri rutiere înmatriculate în Bulgaria. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, tuburi din plastic şi cabluri electrice pentru societăţi comerciale Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, zece cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, majoritatea solicitanţi de azil in ţara noastră, ce intenţionau să treacă fraudulos frontiera pentru a ajunge în vestul Europei.

Şi în aceste cazuri poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun. Comunicat de presă – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea

Sursa  foto Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea